Green Lizard - CheckHard werkende jongens, die muzikanten van Green Lizard en dat gaat natuurlijk nog een stuk makkelijker als je lol hebt in wat je doet. Precies dat straalt de al even herboren rockgroep op het podium uit en ook op plaat pakken ze vol goede moed en humeur door. Er ligt sinds eind januari een verse EP (het artwork zie je hiernaast) en bij het nummer Smile On Mondays is er nu ook een video te zien. Niet dat het hele Green Lizard-leven nu allemaal zo vrolijk is als de titel even doet vermoeden: Remi Tjon Ajong bezingt een verdwenen geliefde: “You are the only one that can make me smile on mondays”.

De zanger heeft de video zelf gemaakt en die zit vol beelden uit Berlijn, waar Tjon Ajong tegenwoordig woont. Duitse woning of niet, Tjon Ajong is onlosmakelijk deel van Green Lizard en komt dus geregeld over voor shows en nu voor de Loud & Rising tour met Antillectual en This Means War, waar we je al over vertelden. Die tour gaat vanavond van start in de WillemTwee in Den Bosch en doet dit weekend ook dB’s in Utrecht en Podium Victorie in Alkmaar aan. Je vindt alle data onderaan. Tjon Ajong is zelf ook te zien in de video voor Smile On Mondays. Hij pakt de hoofdrol als ‘The Purple Monster’.

Smile On Mondays maakt onderdeel uit van de kersverse EP ‘Check’, die vier nummers sterk op onder meer Spotify te vinden is (zie onderaan). De nummers zijn door vertrouwde, bekwame handen gegaan: Guido Aalbers verzorgde de mix en Darius van Helfteren het masteren.

Loud & Rising Tour:
Feb 08 Den Bosch, W2
Feb 09 Utrecht, dB’s
Feb 10 Alkmaar, Victorie
Feb 15 Rotterdam, Baroeg
Feb 16 Arnhem. Willemeen
Feb 17 Heerlen, Nieuwe NorDeel dit artikel