Green Lizard doet Nirvana op Come As You Are, foto Jan Rijk

Green Lizard doet Nirvana op Come As You Are, foto Jan Rijk

Nieuwe Loud & Rising Tour op komst. Het clubtourtje start volgende week al (donderdag 8 februari) in de Willem Twee in Den Bosch en voert langs zes Nederlandse zalen. Op het muzikale menu staan twee zeer ervaren gitaarrotten en eenmaal in de categorie rap aanstormend, anders gezegd: Green Lizard en Antillectual gaan met This Means War! op tour. De laatste band wordt als ‘nieuwe punksensatie’ geafficheerd, maar de bandleden kunnen ervarinbg overleggenb in Nederlandse en Belgische bands als Discipline, Hidden Guns, Superhero en Convict. Meer goed nieuws voor ze: TMW mag zondag 18 februari de aftershow verzorgen van de uitverkochte Dropkick Murphys show in AFAS Live.

We nemen aan dat we je niet hoeven te vertellen wie Green Lizard en Antillectual zijn. De laatste, Nijmeegse groep staat wel te boek als de hardst werkende Nederlandse punkrockband. Nogal een arbitraire claim natuurlijk, maar knalhard werken dat doen ze en dat betaalt zich uit. Ze hebben ook wat nieuws voor je: een opwarmnertje voor de tour in de vorm van deze Friends First Fest Aftermovie, geschoten tijdens 2 dagen “fun, friends and bands” door de Italiaanse filmmaker Ivana Smudja:

Green Lizard dan. Die mannen tonen zich weer aardig gretig grungend sinds ze een paar jaar terug gelukkig weer bijeenkwamen. Onlangs lieten ze weer een uiterst prettig Tribute to Nirvana-project op de mensheid los. Tijdens Loud & Rising speelt Green Lizard weer het eigen, bekende werk.

Loud & Rising Tour:
Feb 08 Den Bosch, W2
Feb 09 Utrecht, dB’s
Feb 10 Alkmaar, Victorie
Feb 15 Rotterdam, Baroeg
Feb 16 Arnhem. Willemeen
Feb 17 Heerlen, Nieuwe Nor

loud risingDeel dit artikel