DOOl 1Het is het nummer dat we al het langste kennen, een van de (vele) uitschieters op debuutalbum Here Now, There Then én het geheime wapen waarmee DOOL de liveshows afsluit en het publiek nog eenmaal in diepe vervoering brengt. The Alpha dus, het enige nummer dat de transformatie van de Elle Bandita band naar DOOL heeft overleefd en bovenal een heerlijke meeslepende rocker van plus vijf minuten. Die song heeft nu ook een video gekregen en die zie je vandaag voor het eerst op NMTH.

Het moge niet verrassen dat het een stemmige videoclip is geworden, met beelden die heel dicht bij de natuur en bovennatuurlijke zaken komt. De hoofdrol is niet eens voor een ‘alfa-mannetje’, maar voor een intrigerend blond meisje dat allerlei spannende dingen meemaakt in een bos. De video lijkt te beginnen met een portie hekserij en bevat meer ritualistische passages die niet direct gunstig uitpakken op een zwakke maag. Oh, en de kerk speelt ook nog een rol. Huiveren en genieten maar.

Voor nieuwe muziek moeten we nog even geduld hebben, hoewel de kans groot is dat DOOL live al nieuwe nummers uitprobeert. Sowieso siert Well’s Run Dry al regelmatig de setlist. En de Rotterdamse band is voorlopig veel aan het spelen, vanaf maart op een Europese tournee met Harakiri For The Sky en daarnaast rijgen ze de festivalboekingen aaneen en zo kun je ze in eigen land in ieder geval op FortaRock (2 juni) zien. Alle Benelux-data vind je onderaan. Voor meer achtergrond over ‘de grote opmars van DOOL’ lees je ons interview met boegbeeld Ryanne van Dorst.LIVE

Zaterdag 3 maart – Biebob in Vosselaar (BE) (+ Harakiri For The Sky)
Zondag 18 maart – 013 in Tilburg (+ Harakiri For The Sky)
Zaterdag 2 juni – FortaRock 2018 – Goffertpark, NijmegenDeel dit artikel