Crippled Black Phoenix, foto: Zsolt Reti

Crippled Black Phoenix, foto: Zsolt Reti

CBP-still Crippled Black PhoenixWe krijgen aardig wat video’s opgestuurd, maar dit is een bijzondere mensen. De muziek van het Britse Crippled Black Phoenix is dat ook (een moeilijk te kaderen mix van prog-, post- en andere rock), maar wat Costin Chioreanu aan animaties heeft gemaakt voor Scared and Alone is echt next level. De Roemeense kunstenaar is beroemd van artwork en posters voor grote (Roadburn-) acts en het toeval wil dat we net een andere video van hem toonden (voor het Noorse Black Hole Generator). Scared and Alone is een tamelijk filmische en epische post-rock en ambient-track, die Chioreanu vast geïnspireerd zal hebben.

De animatieclip voor Scared and Alone draait om de medische conditie van een depressie, die hier wordt vertegenwoordigd door een metaforische zwarte hond (‘black dog’ is jargon voor een depressie). Volgens CBP-brein Justin Greaves heeft “Costin Chioreanu een geweldige video gemaakt. Zijn animatie past zo goed, dat die alleen maar gemaakt kan zijn door iemand die de gevoelens achter het nummer waarlijk begrijpt.”

Scared and Alone komt van het album Bronze, dat 4 november is verschenen op Season Of Mist en naar onze mening zeer de moeite waard is. Ga er gerust even goed voor zitten zeg maar. Dat live willen ervaren zou ook een goede gedachte zijn en de gelegenheiden dienen zich aan. De eerste al heel snel zelfs, want Crippled Black Phoenix speelt deze zaterdag in Doornroosje, Nijmegen (zie: de concerttips). Daarnaast zijn de Britten gestrikt door Roadburn, wat we op basis van het album helemaal snappen, en dus in april in Tilburg te zien.Deel dit artikel