Tricklebolt @ drive in show, foto Robert Westera

Een jaar geleden kon je er al over lezen, maar in coronatijden was het Tricklebolt die een gouden concept realiseerde. Dat begon nog met hun Straight Into the Blue drive-in releaseshow in Hedon Zwolle, geheel corona proof. Maar dit coronaproof beginpunt smaakte naar meer, dus trokken ze er een jaar terug een heel weekend op uit voor een monumentale reeks concerten in 48 uur. Zelfs onze razende reporters Pieter Sloot en Mia Weerdesteijn waren erbij om het in woord en beeld te brengen. Aanstaande zaterdag 14 augustus doen ze dat niet alleen dunnetjes opnieuw, maar is het tevens de releaseshow van wellicht het allereerste drive in livealbum op aarde, opgenomen tussen de boeren, bikers en hippies te Lemelerberg. Ja, monumentaal dus, en om die release nog even extra te hypen droppen de bluesrockende Overijsselaren nog een laatste voorproefje met een wel hele dikke liverenditie van River, hieronder te zien.

River kennen we nog van het steengoede debuutalbum en biedt eigenlijk gewoon alle essentiële Tricklebolt elementen: ontzettend coole, heavy bluesrock met heerlijke grooves en hevige passages, uitmondend in een overdonderend einde. Dezelfde intensiteit van de studioversie is terug te zien op beeld in de livesessie (geschoten door het team achter de Frequency Sessions). Het toont ons een band springend uit de startblokken, geheel ontladen van alle corona ellende en inspelend op dat gevoel van euforie, onder het amusante getoeter van tractoren, motors en auto’s. Kortom, een potverdorie lekkere bak bluesrock voor je bek deze ochtend! Tricklebolt: Live At The Drive In wordt vrijdag 13 augustus gereleaset, gevolgd door een Drive In Show op de zaterdag, tickets daarvoor zijn verkrijgbaar via Tricklebolt.nl.

River (Live At The Drive In) is tevens te beluisteren via Spotify en afkomstig van de opkomende release Tricklebolt: Live At The Drive In dat op 13 augustus verschijnt via Goomah Music en alvast te preorden is in diverse formats via de Tricklebolt website.Deel dit artikel