Ty SegallNiks komkommertijd, toch nog wat nieuwe muziek voor je bakkes dit weekend. Hadden we de rubriek net met zomerstop gestuurd, kwam er zoveel lekkers los dat we je niet wilden onthouden…en dus hier een verkorte ‘Hier is Nieuwe muziek van…’ om het leed van een ‘nieuwe muziekloze’ en ernstig verregende zomer wat te verzachten. Onder meer Ty Segall (in twee gedaantes), Thee Oh Sees (in een andere gedaante), Red Fang, zZz, Norma Jean en Twin Atlantic hebben wat lekkers voor je.

Verder gaan we de hele zomer ook door met muziek op Pinguin Radio, morgen hoor je om 19.00 uur de herhaling van deze week en hier is de playlist.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer nieuwe muziek in onze Zomerspecial op de site.


THEE OH SEES – THE AXIS (TRACK)
Nieuwe track van Thee Oh Sees is altijd raak, en doorgaans wild. The Axis is andere koek, tikje weirder, psychedelischer en meer downtempo. De Californische band, die vorige maand nog een live-album losliet, laat je hiermee het tweede geluid horen van alweer een nieuwe plaat: A Weird Exits komt 12 augustus via Castle Face Records. Eerste single Plastic Plant was een stuk kenmerkender.

TY SEGALL/GØGGS – CALIFORNIAN HILLS/GØGGS (VIDEO/ALBUM)
Er zijn weinig acts die qua productiviteit John Dwyer en zijn band naar de kroon steken, maar Ty Segall is een van de drukste. We zagen een waanzinnige nieuwe video (free LSD anyone?) van Californian Hills, van het album Emotional Mugger, dat verscheen op Drag City.

Maar de garagerocker maakte ondertussen ook weer een plaatje met een andere groep: Gøggs is een stuk harder, meer ongepolijst en proto-punky. Verdomd lekker dus, te beginnen met die ‘Oooh’ middenrifstoot in Falling In. We lieten je al eens twee tracks horen, nu is de hele plaat er.


TWIN ATLANTIC – NO SLEEP (VIDEO)
Twin Atlantic heeft net een video uitgebracht voor No Sleep. Het is de eerste single van het nieuwe album ‘Gla’ dat op 9 september uitkomt via Red Bull / Sony Music. NME is er duidelijk over: “The comeback single from Twin Atlantic is a Muse-influenced banger’” Twin Atlantic speelt dinsdag 19 juli in Paradiso, Amsterdam.

RED FANG – “FLIES” (TRACK)
Van een nieuwe Red Fang track weet je doorgaans ook wat te verwachten en Flies komt weer verademend hard. Toch heeft de song op de een of andere manier wat minder punch, misschien dat Aaron Beam zich wat overschreeuwt. Maar genieten hoor, van deze voorbode van album ‘Only Ghosts,’ dat 14 oktober 14 verschijnt via Relapse Records.

NORMA JEAN – “SYNTHETIC SUN (TRACK)
Fuck yeah! Norma Jean primeurt een nieuwe song bij Revolver Magazine en Synthetic Sun is weer precies zo furieus en metalcore als we hoopten. De band uit Atlanta brengt het nieuwe album Polar Similar 9 september uit via Solid State Records.

LONELY THE BRAVE – DUST & BONES (VIDEO)
Lonely The Brave komt met een nieuwe EP, ‘Dust & Bones’ komt 12 augustus uit en het titelnummer is er al even, inclusief video.

ZZZ – WHEN I COME HOME (VIDEO)
Nieuwe clip van zZz voor When In Come Home, getrokken van het laatste album. Het duo zoekt het met berenmuts hogerop. Op die besneeuwde bergtoppen zie je naast de twee Amsterdammers nog meer leipe dingen voorbijkomen. De video is geschoten in Innsbruck, Oostenrijk en mede mogelijk gemaakt door het TAX Videoclipfonds.

FEEDER – UNIVERSE OF LIFE (VIDEO)
Jawel, daar is Feeder weer en er zit een negende album in de koker. All Bright Electric komt 30 september al uit en is het eerste album sinds ‘Generation Freakshow’ uit 2012. En dit is de eerste single.

MIKE KROL – THE WORLD’S GONNA END (VIDEO)
“Chill out! The world’s gonna end.” Bijzonder creatieve video van Mike Krol, die de laatste dagen onbedoeld extra lading heeft gekregen. En vergezeld van deze videogame bovendien. Het nummer is een samenwerking met Jesse Benjamin en uit via Merge Records. De jonge garagerocker komt in september naar Nederland voor een tour met acht data: Vera (1 september), Into The Great Wide Open (2), Misty Fields Festival (3), V11, Rotterdam (4), Merleyn, Nijmegen (6), Paradiso, Amsterdam (7), ACU, Utrecht (8) en Incubate in Tilburg op 9-9.

FEWS – 10 THINGS (VIDEO)
Van het album Means, dat de Stockholm post-punkers net uit hebben via PIAS. Fews!

MORKOBOT – “KOGROMOT” (VIDEO)
Meest weirde plaat by far in deze update. Het Italiaanse MoRkObOt maakt freaky (free) en noisy rockmuziek, die wel wat refereert aan de gekte van Melt Banana of Lightning Bolt. Plaat GoRgo volgt 16 september op Supernatural Cat.

 

Check onze zomerspecial voor veel meer nieuwe muziek!Deel dit artikel