Het is een tijd van het momentum gaande houden voor Two and a Half Girl. Het Utrechtse post-hardcorevijftal voegde zich vorig jaar bij Suburban Records, bracht vervolgens de vlammende EP Disconnected uit en bleef gestaag schrijven aan meer materiaal bij gebrek aan shows. Een nieuwe single releasen is dan ook een goede zet, want met een hoopvol licht aan het einde van de tunnel, laten Daan Lutgerink (gitaar), Juliët van de Laak(zang), Anne Heijmeriks (drums), Pim Cruiming (gitarist) en Chris Walthaus (bas) ook vandaag maar weer eens zien klaar te zijn het podium wraakzuchtig te beklimmen. Worse Days is nu hieronder te beluisteren, en te zien, daar klokslag 10 uur ook nog eens de video online is. 

Tekstueel gezien slaat Worse Days dan ook op de situatie waar we ons in bevinden. Die van een eindeloze lockdown, met toch wel een lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Maar dan wel een erg krappe tunnel echter, waar we ons met veel gepuf en gesteun doorheen moeten wringen. Aldus Two and a Half Girl over de single: ”Worse Days is een song die voortkomt uit frustratie die de lockdown met zich mee kan brengen. Een haast uitzichtloze situatie waar wij ons als band in bevinden. ‘Hoe kan ik hoop houden als het vooruitzicht een en al negatief is.’ Ondanks dat de lading van de tekst somber is, kan je toch nog hoop putten uit de songtekst, in het laatste refrein wordt er toch nog op goed einde gehoopt.” De single is een meer to-the-point punkrocker, met een lekker pompende productie, rauwe vocalen en een aanstekelijke melodie in het refrein. In conclusie: schud jezelf gewoon maar even wakker en laat hier de Worse Days van het coronagebeuren even achter je: 

Worse Days van Two and a Half Girl is tevens te beluisteren via Spotify. Tevens is de vorige EP Disconnected verkrijgbaar via Bandcamp op cd. Deel dit artikel