Tusky op Popronde Eindhoven, foto Rick de Visser

Tusky op Popronde Eindhoven, foto Rick de Visser

Nee, de titel slaat niet op de meisjes die flauwvielen of jongens die tegen de vlakte gingen in de pit, maar wel op uit(je plaat)gaan op Tusky. En op de nieuwe single van het Utrechtse viertal. Het is verdikkeme pas de derde single en toch hebben die gastjes al een heel Popronde-seizoen in de benen (lendenen en levers) en net de boekingen voor Noorderslag binnen. Dan hebben we het nog niet eens over de deal bij V2 Records, waar op 2 maart 2018 het al even verwachte debuutalbum moet verschijnen. Die vrijdag (2 maart dus) presenteren Alfred, Justin, Bas en Sjors de plaat in EKKO in thuisstad Utrecht.

De punkrockende ideale schoonzonen hebben ook een video laten schieten bij die Going Out single en daar hadden ze met die dertien Popronde-shows ook alle gelegenheid toe. Best geslaagde zwartwitte affaire die videoclip, die een alleraardigste impressie geeft van hoe het er bij Tusky live aan toe gaat, ook als ze in een kroegje spelen. Zo bezien is er niet eens zoveel veranderd sinds de John Coffey-dagen. Tusky werkt er minstens zo hard voor, is nog niet zo groot uiteraard, maar heeft wel het voordeel dat ze niet helemaal onderaan de ladder hoeven beginnen te timmeren.

Going Out is ook op Spotify te beluisteren, zo hebben we de single toegevoegd aan de NMTH Hardhitters playlist. Je kunt Tusky deze maand nog hier live zien:

· 21-12 Hall Of Fame, Tilburg
· 22-12 De Zwarte Ruyter, Den Haag
· 23-12 Effenaar, Eindhoven (support Call It Off)
Naast Noorderslag (zaterdag 20 januari) is Tusky ook net bevestigd voor de Buma Rocks! showcase tijdens Eurosonic, die vindt plaats op vrijdag de 19e in Lola en Ulsect en For I Am King zijn ook van de partij.Deel dit artikel