Je vrijmibo kan lekker vroeg beginnen, want we hebben hier een toepasselijke afsluiter voor je vrijdag! Namelijk de gloednieuwe single van Release the River, Leidse blackened death geweldenaren ontstaan uit de inmiddels opgeheven prog death band Illusionless. Bestaande uit zanger/gitarist Zeno de Jong, bassist Jeroen Serdijn en drummer Joshua Wells, valt Release The River eveneens onder het death spectrum, maar bijgevuld door een dikke lading black en lichte symfonische elementen. Met 11 februari debuut-EP Spirit Corrupt op komst, hoog tijd dus voor een eerste wapenfeit: single Behold the Skygazer hoor je per direct hier!

Het trio heeft er met Illusionless al behoorlijk wat succesmomentjes op zitten. Zo stonden ze met hun vorige band op o.a. Stonehenge en Eindhoven Metal Meeting, en ze sleepten zelfs de eerste plek op de Metal Battle in de wacht. Release the River bestaat dan ook uit leden van die band, met vanaf 2019 flink wat schrijven en opnemen voor de boeg. Geen prog elementen dit keer, maar metal waar het voor bedoeld is: catchy, groovy en bruut.

Die gezamenlijke ervaring van de drie muzikanten komt dan ook tot uiting op dit eerste voorproefje, want Behold the Skygazer hoor je duidelijk het gevoel voor techniek, maar ook kennis van  songwriting en hooks. De basis is recht voor zijn raap death metal, die desondanks toch ook uitblinkt in de details. Hoor in het couplet bijvoorbeeld de toevoeging van aangenaam griezelige piano arrangementen die ons doet denken aan Carach Angren. Of het stampende refrein met die klassiek aandoende black metal gitaarloopjes. Kortom, het is een mengsel dat door het trio op brute wijze in elkaar gemetseld wordt. Spirit Corrupt komt op 11 februari uit, dus blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram, en check Behold the Skygazer hier:Deel dit artikel