My Baby op Werfpop, foto: Sandra Grootenboer

My Baby op Werfpop, foto: Sandra Grootenboer

Rauwe, zompige bluesrock met gevoel voor soul en een geweldige zangeres als frontvrouw? Van eigen bodem zeg je? Jazeker en je had My Baby al even kunnen kennen. Bijvoorbeeld van die twee platen Loves Voodoo! en Shamanaid, die ze afleverden en van de vele shows die ze in Nederland deden. Leo Blokhuis is fan en NMTH ook, zeker na die optredens op Werfpop en Lowlands. Vervolgens speelden ze nog even een paar shows op Glastonbury voor 40.000 man en aan die Shamanaid-tour lijkt maar geen eind te komen. Een van de nummers op dat tweede album is het zwoele, bezwerende Remedy en sinds vandaag is er Remedy II, de nieuwe single waarvoor het nummer in een nog langer en broeieriger jasje is gehesen.

UPDATE: Inmiddels is er ook een clip van Remedy II. Check die onder de Bandcamp.

Die luister je nu hier en is via de Bandcamp tevens gratis te downloaden. Tot 23 oktober althans, want op die datum verschijnt de officiële Remedy EP via Embrace Recordings. We krijgen dus nog deze maand nieuw werk van het trio, dat is pas goed nieuws.

My Baby gaat dit jaar voor meer dan 170 shows wereldwijd. Op het moment van schrijven maken ze zich op voor een nieuwe tour door het Nederlandse clubcircuit, kortstondig onderbroken door het Gentse Glimps festival. Vanavond moet je dus al in De Helling in Utrecht zijn en morgen kun je kiezen tussen W2 en Festyland! Check de data hieronder en vooral: trek je agenda.

Shamanaid Tour 2015/16
09-10 – Tivoli De Helling, Utrecht
10-10 – W2, Den Bosch
10-10 – FestyLand, Volkel-Uden
15-10 – Het Paard van Troje, Den Haag
16-10 – Burgerweeshuis, Deventer
17-10 – Gebouw T, Bergen Op Zoom
22-10 – Fluor, Amersfoort
23-10 – Patronaat, Haarlem
24-10 – Bibelot, Dordrecht
13-11 – 013, Tilburg
10-12 – Glimps, Gent (BE)
11-12 – Muziekgieterij, Maastricht
13-12 – Effenaar, Eindhoven
23-12 – Voodoo Électrique – Paradiso, AmsterdamDeel dit artikel