Ziggy Splynt, Popronde Rotterdam, foto Jessie Kamp

Ziggy Splynt, Popronde Rotterdam, foto Jessie Kamp

Ziggy Splynt UK Poster (724x1024)Wat een ongenadige achtbaan is het najaar van 2018 geworden voor Ziggy Splynt. En het is nog niet klaar voor de Utrechtse rockers, want morgen steken ze het kanaal over voor een Engelse tournee die ze in negen dagen van Londen naar Edinburgh, Newcastle en weer terug voert. Maar eerst laten ze vandaag de nieuwe single Dead Space los, het slot van een drieluik aan singles/video’s dat tijdens de Popronde verschenen is. De track is wederom geproduceerd door Guido Aalbers (Paceshifters, The Gathering) en gemasterd door Andy VanDette (Muse). Dead Space zit zoals we van de groep kennen weer boordevol interessante ingrediënten en wendingen en bevat naast een gezonde dosis space-fictie onder meer bombastische koren en heftige polyritmes. Luister onderaan.

Ziggy Splynt kwam tijdens de Popronde in de strijd als onderdeel van de 26-koppige NMTH-selectie en was met zeventien shows (+ een paar akoestische invalbeurten) een van de meest geboekte acts. Daarnaast deden de Utrechters ook nog andere shows en dat was soms best pittig. Ter illustratie: Ziggy Splynt was verzocht twee aftershows voor Within Temptation in AFAS Live te verzorgen en wilde na de tweede het Popronde-seizoen afsluiten op het Eindfeest in de Melkweg en kwam daar zo rond 3.00 uur aan. Gesneden koek inmiddels voor de band die sinds september toch al het gevoel had in een oneindige rollercoaster te zitten. Die koerst de komende twee weken dus nog door het (niet meer zo) Verenigde Koninkrijk.

Over de nieuwe single meldt de band:
Dead Space gaat over de goddelijke verlichting van een inwoner van een fictief dorp dat wordt geplunderd. Alle hel om hem heen gaat hem niet meer aan, hij is mentaal immers al ergens anders. ‘Een nieuw begin’. Zoals vaak het geval is, zijn de verhalen en teksten van zanger Bart Huskes volgepakt met metaforen over zijn leven. De vorige singles vind je ook op Spotify.Deel dit artikel