26thanksGnarKent u The Tubs al? Wij wel na het Nightbirds feestje op Where The Wild Things Are. Daar had de Belgische garageband echter de pech na een weergaloze Death Alley te spelen, waarna we nog ternauwernood op onze benen stonden. Tijd voor een herkansing binnenkort, en eerst: dit tourdagboek dat bassist Christophe Adriaensens voor NMTH bijhield. The Tubs scheurde namelijk een aantal weken door Amerika voor een tour, die was opgezet door labeleigenaar Ricky van Gnar Tapes en Burger Records (waar The Tubs hun muziek op uitbrengen). Mooie tournee met een aantal support-shows voor The Memories en als kers op de taart spelen op het 5-jarig bestaan van Burger en het affiche delen met ’the likes of’ met Slowdive, Thee Oh Sees en Black Lips.

1aankomst (1024x768)TUBS WEST COAST TOUR 2016
Over naar Christophe:
Lange reis. Aangekomen en kennisgemaakt met crazy American traffic. Alsook het bier. Niet slecht. Eerste halte na het aankomen was een tankstation met drank. Mexicaans eten is ook big in SoCal. Onderschat de supersize niet! Burrito’s zijn aanraders.

2mexicaanseten (1024x768)

3gnarburger (1024x680)De ochtend erna heerlijke koffie ontdekt bij het lokale coffee house, Antigua Coffee House. Vandaag twee shows op de planning. Uitzonderlijke regenachtige dag. Eerste show in Gnar Burger shop (foto) met Belly Belt. Meidengroep en no fucks given. Zoals het hoort. Later op Sunset blvd. Coole buurt, pizza bij Two Boots gegeten en ligt net naast het bekende The Echo.

5whitefangburgerfest (1024x768)

White Fang op Burger Fest

Dag erna grote dag. Het is het 5 year anniversary Burger fest. Vroeg op de affiche maar al een aantal fans gemaakt die kwamen dansen en ons LSD aanboden. Thanks, but no thanks. Daarna killer shows gezien van White Fang, La Luz, Cosmonauts, Pouya, Summer Twins, Lovely Bad Things en Black Lips.

6tubsburgerfest

The Tubs op Burger Fest

De volgende dagen hadden we even tijd en hebben we de toerist uitgehangen in Hollywood en Sunset blvd en burgers gegeten bij Mel’s Drive In. Overnacht in Hermosa Beach en gefietst naar Santa Monica. Net als de parkeerboetes niet te onderschatten!

9tubssantamonica

The Tubs in Santa Monica

11memoriescostamesa (1024x768)

The Memories

8simonmelsdriveinVolgende show in Wayfarer (Costa Mesa) met Colleen Green en The Memories. Die laatsten blijven een geweldige band, live zijn ze zeker bij de betere. Binnenkort toeren ze met hun andere band (zelfde line-up, meer party muziek) door Europa. Ga ze zien! Blij nog eens Gabe (Gap Dream) en Patty (Burger Records mascotte) te zien.

The Tubs, the van en El Centro

The Tubs, the van en El Centro

We trokken daarna helemaal zuidwaarts naar El Centro. We spelen in de Strangers bar. Niemand was er al geweest. Super warme dag. Onderweg hebben we auto panne gehad, de radiator begon te lekken. Gelukkig kon Izak hier goed mee overweg. Aangekomen in de bar. Deed ons meer denken aan thuis. Gezellig, klein, goeie muziek en goed bier. Beste show tot nu toe. 1 grote fan van ons die handtekeningen wou. Had eerder daar The Garden gezien, wat uitzonderlijk was voor de buurt.

15onderweg (1024x768)Geen show in Long Beach helaas, alles is blijkbaar een paar dagen geleden afgebrand. Dan maar naar LACMA geweest. Picasso, Magritte, modern art, beetje Aziatisch, oude Iraanse potten en vreemde Iraanse doch coole kunstwerken. Daarna rond gedwarreld in downtown LA. Nogal vreemd en niet veel te zien. ’s Avonds hebben we in Studio G (achteraan bij Gnarburger) twee nummers opgenomen.
16studioGopnemen

1 Year GnarBurger

1 Year GnarBurger

Het volgende event was de 1 year anniversary party voor GnarBurger met Skinny Jesus, Timmy & The Sunlight, Uncle Funkle en The Pesos. We speelden op de parking van de shop met de zon in onze ogen. Heel coole dag! Uiteindelijk naar binnen geroepen door de boze Mexicaanse buur. Dan maar binnen verder gefeest.

18portlandhospitalityDe volgende shows die op de planning stonden zijn Portland (eerste show) en San Francisco. Dit wil zeggen: veel rijden. Langs de 101 gereden die langs de West Coast gaat. Nice ride. Onderweg in Marina geslapen. Daarna nog door de bergen gereden en de vegetatie enorm zien veranderen: van woestijn naar naaldbomen. Gereden tot Portland en eerst koffie en bier gedronken en dan naar de show. Een van de betere tot nu toe, een huisshow vol volk. De bands die met ons speelden waren heel cool: Love Cop en Funeral Gold.

Portland foodtrucks

Portland foodtrucks

De dag erna hebben we een “day off” genomen in Portland. Foodtrucks met beste eten tot nu toe: Thais, Chinees, NY-style hot dogs,… Vintage winkel, platenzaak, bierbrouwerij (cafe met pizza’s), random winkels gechecked. Op het laatst nog een zeer coole koffiezaak gedaan. Goedee koffie, luide Melvins-achtige muziek. Speciaal. Besloten al een deel te rijden richting SF.

SF

SF

Aangekomen in SF. Herkend door een random kerel net toen we uitstapten. Rondgelopen in hippie straat Haight street waar ook de Milk bar is. Evenals vape stores, vintage kleren, Grateful Dead en hippie tribute winkels en de Amoeba platenzaak. We speelden met Emotional en Johnny Whispers die naar onze mening ook de moeite waren om te kijken.

23sandiego (768x1024)Voorlaatste show in San Diego. De rit van SF naar SD was lang, maar de avond beloofde tof te worden. Onze dikke vrienden The Memories speelden met ons en ook Heavy Hawaii speelde. Leuke avond, zeer mellow.

25mexicandayOnze laatste show zou (wederom) in GnarBurger zijn. Mexicaanse LA bands hadden de parking lot overgenomen met bier (uit vat!) en BBQ en bands. Pedal Strike was de headliner en was een dik feestje. De gitarist had ons al gezien en verklaarde hem een zeer grote fan. Wij zijn ook grote fan! Thanks Gnar boys! Thanks USA!

Burger Records

Burger Records

Volgende shows The Tubs in NL:
28/4 Mezz (Breda), support Heavy Trash
30/4 Heartland festival (Hengelo)
14/5 Incubate festival (Tilburg)
27/5 Sniester festival (Den Haag)
18/6 Manana Mañana festival (Humello)

Check onze laatste plaat “Rag” op Spotify (of whatever) of bestel via burgerrecords.org.Deel dit artikel