Tony Clifton @ Popronde Eindfeest, Rick de Visser

Tony Clifton @ Popronde Eindfeest, Rick de Visser

Na het zien van deze videoclip zult u met andere ogen kijken naar Tony Clifton. Bij de volgende show zult u niet alleen drie losgeslagen garagerockers uit Haarlem zien, maar de jongens op waarde schatten en zien als de topatleten en rasvoetballers die het zijn. Het verbaast ons eerlijk gezegd niet enorm gezien de eerdere optredens met de rotsvaste, aanwijzingen brullende drummer, de boomlange gitarist (die inderdaad ook kopsterk is ja) en die energieke springtol van een bassist in de basisselectie. Met Angel’s Gun maken de Noord-Hollanders naam en goede sier van de voetbalkantine tot het muziekpodium.

Sterker: Met een performance als deze staan de guitige Haarlemmers eigenlijk al met een been in de Soccerrocker-finale. Maar goed, laten we niet al te zeer op de zaken vooruitlopen. Die glorieuze beker is pas op zaterdag 2 juni in Sportpark Drieburg in Amsterdam op te halen en eerst wachten er nog een aantal belangrijke potten. Te beginnen op vrijdag 23 maart in Paradiso als Tony Clifton debuutalbum Love Nordic Woman in Paradiso speelt. De plaat, die onder de vleugels van Suburban verschijnt, heeft al een aantal singles voortgebracht als Together en Izzy en ook Angel’s Gun mag als een veelbelovend voorproefje gelden.

Geniet ervan, en houd die jongens in de gaten, want in deze vorm zijn ze minimaal Jupiler League-waardig. Deze performance schurkt toch tegen niveau Jong AZ aan. Voor je het weet staan ze met deze mannen van ADO’20 in Heemskerk aan de poorten van het betaalde voetbal te rammelen, is de derby tegen Telstar een jaarlijkse matpartij van jewelste en herleven in Haarlem de tijden van Piet Keur, Wim Balm, Ruud Gullit en Barrie Hughes, maar dan in blauwwit.

Oh, en hadden we al gezegd dat Angel’s Gun een meeslepende, instant meezingbare garagerocker van formaat is?Deel dit artikel