12322456_712492195519246_8586976513265797167_oHier een tip en meteen een kans op kaarten voor Regarde Les Hommes Tomber in Poppodium Grenswerk te Venlo, oftewel een dikke pot Franse black, post-metal en sludge. Zaterdag 13 februari met in het voorprogramma Ggu:ll en Eleanora, oftewel de Nederlandse en Belgische vertegenwoordigers van dat werk. Regarde Les Hommes Tomber (‘Zie de mensen vallen’) speelde al eens op Roadburn en Hellfest en komt ditmaal voor een exclusieve Nederlandse clubshow naar Noord-Limburg.

Die bijzonder heftige mix van doom, black, post, sludge en hardcore is het geheim van Regarde Les Hommes Tomber, een geluid waar fans van alles tussen Amenra, Cult of Luna en Russian Circles zeker wat mee kunnen. Wij wel in ieder geval. De band uit Nantes bestaat sinds 2011, is vernoemd naar een beroemde Franse misdaadfilm uit 1994 en kwam vorig jaar met het sterke tweede album Exile. Het zelfgetitelde debuutalbum uit 2013 mag er ook zijn.

Het Tilburgse Ggu:ll is er helemaal klaar voor, zo zagen we op Incubate al toen ze het natuurtheater verdoemden, met onder meer Farida Lamouchi on stage. ‘Loodzware drones’ is nog een understatement voor wat de Brabanders in de schaal leggen. Deze lente brengen ze hun eerste langspeler uit op het Duitse Ván records en de testpersing is al binnen… oh yes!

Tot het zover is, feast your ears on this one:

Eleanora dan, Gentse post-hardcore en sludge met screamo-elementen. Ja, motherfucker ja! Die deden al eens een split met Amenra en dat snappen we. Verwoestend, doomend, screamend en sludgend gaat de hele wereld eraan. Fakkin lekker.

Wat een avond. En je kunt nog kaarten winnen ook. Mail NMTH even wat er volgens jou zo HARD is aan deze package. Doe het z.s.m. op contact@nmth.nl.Deel dit artikel