Bongloard

Bongloard

Bij NMTH zijn we nogal eens enthousiast over nieuwe muziek en dat ventileren we dan met liefde. Dat doen we tegenwoordig vooral via onze Spotify-lists (Bruut Nationaal Product en NMTH Hardhitters) en de Video van de Week, die gisteren naar de Nijmeegse noisy garagepunks van Shaemless ging (zie onderaan). Waarom dan nu toch een artikel? Omdat we weer razend enthousiast zijn over twee acts en dat even van de daken willen schreeuwen. Overigens kwamen we beide groepen tegen in de Popronde preselectie, dus hebben we vast de fingers crossed dat we ze dit najaar live nog veel vaker gaan tegenkomen.

BONGLOARD – WHOO YEAH!
Helpt het als je meteen begint te juichen in de titel van je eerste track? Nope, maar wel als het een errug opwindende garagepunker is waarop we direct als een Tazmaanse duivel rond willen razen en bier tegen het plafond gooien. Denk aan een manier en energie als (thee) Oh Sees of een Ty Segall. We hebben er dus maar een uitroepteken achter geplaatst voor de Utrechters.

We kenden Bongloard eigenlijk via Magnetic Spacemen, waarvoor ze eind maart de support deden bij de EP-releaseparty in Zwolle. Dat was welgeteld twee dagen na het podiumdebuut bij Club 3voor12 Utrecht, dus de jongens schieten lekker uit de startblokken. Ze komen niet helemaal vers uit de luiers, want frontman Jannes van Kaam kennen we van FFOOSS en de andere leden van het trio speelden al in Palmsy en Speak Easy. Vandaag uit, Whoo Yeah!

Shaemless, foto Xavier Teerling

Shaemless, foto Xavier Teerling

Je ziet Bongloard live op:
– 22 april POB parade Breda
– 25 mei Klinker festival Skatecafé Amsterdam


SHAEMLESS – BEAT UP GUY
Iets langer bezig is Shaemless dat in 2015 al de Roos van Nijmegen won en in diezelfde Gelderse stad wortelt. Tom Brouwers, Daan Sturm, Pepijn Rondon Guasque en Cyril Rommens releasen hun nieuwe EP Shaemless IIII op vrijdag 31 mei in Cinetol Amsterdam genaamd. Gisteren kwam de videoclip/single van Beat Up Guy al uit via NMTH en die willen we zeker ook categoriseren als ‘garagepunk’, ‘opruiend’ en ‘hard gaan op deze skeit’. Ga ze morgen zien als je in Amsterdam bent op Garage Sounds!


Ze doen een EP-releasetour door Nederland en dus zie je Shaemless live op:
– 20 april Garage Sounds Festival @ Sexyland Amsterdam
– 31 mei Cinetol Amsterdam, EP-release
– 4 juni Loburg, Wageningen
– 7 juni Merleyn, Nijmegen
– 8 juni Wilhelmina Eindhoven
– 9 juni Limuscene, LiempdeCheck beide tracks en nog veel meer NMTH Hardhitters:Deel dit artikel