Those Foreign Kids, foto Tom Roelofs

Vandaag begint Psycho Mind Festival. Met vanavond vier bands in de line-up als opwarmer en morgen wordt het een hele dag vol lekkere indie/grunge/rock op drie locaties in het (bijna) altijd zonnige Tilburg. Toen wij noiserockduo Those Foreign Kids op de poster zagen staan, leek het ons een aardig idee om bij hun naar tips te vissen. De twee immer charmante heren zijn namelijk naast muzikant beide ook boeker. Drummer Teun kennen we van Black Rice Bookings en Marijn van Blip! Agency. Muziekmakende bandjesboekers; die moeten wel wat toffe acts kunnen tippen, toch?

TIP #1: CROWS
Cul de Sac – zaterdag 21 sept – 22.30 uur
Hier kunnen we niet echt overheen. Al jaren een favoriet met een verwoestende live show. Crows stond een van de eerste keren in Nederland in Cul de Sac tijdens Incubate 2014 in een kapotte microfoon te schreeuwen. Ook nam James een muur te grazen. Beter dan voorheen, inclusief nieuwe drummer en een debuutplaat op zak laten ze die Cul ongetwijfeld kolken. Koop na afloop een van de duizend T-shirt designs en join the cult.

TIP#2: ABDOMEN
Cul de Sac – zaterdag 21 sept – 15.00 uur
Herrieschoppers uit het noorden van het land. Een kapot harde gruis bak met verfijnde melodische glitters in de olie. Waren we maar tien jaar jonger… Dan klonken we zo, maar dan met zijn tweeën. Oh ja, ze zijn ook nog eens Geertruida-genoten.

TIP#3: MILLENIALS
Miss Bien – zaterdag 21 sept – 17.15 uur
Vriendjes eerst, of laatst in dit specifieke geval. Brons is ook metaal. Met deze jongens kunnen we bier drinken en ze spelen ook nog een rete-strakke show. Eerst dus naar Those Foreign Kids* en vervolgens door naar Millenials met een magnum fles goedkope champagne. Want de beste herinnering aan de Millennium-wissel is toch echt wel die mega fles bubbels.

* Teun en Marijn staan met Those Foreign Kids op zaterdag 21 sept om 16.20 uur op het podium van Cul de SacDeel dit artikel