The Tiger Lovemachine, foto Pim Klompenmaker

The Tiger Lovemachine, foto Pim Klompenmaker

Je moet ‘m even aanduwen, maar dan heb je ook wat hè. Zoals een lekker grungy track van The Tiger Lovemachine voor je Koningsdagkater (to be), die we je met begeleidende video aanbieden. De Oranjebitter en tompoucen moet je er even bij denken. Nog bevrijdender nieuws: Op 5 mei komt het nieuwe album ‘Spree’ uit van de vierkoppige band uit Zwolle. Waar beter dan dat te vieren op… het Bevrijdingsfestival Overijssel? Precies, op het enorme festival in het Wezenlandenpark in de thuisstad. Kun je dus gewoon gratis bij zijn.

The Tiger Love Machine rockt ‘m al zeven jaar en na een debuut-EP In 2014 was het inmiddels wel tijd voor een eerste langspeler. ‘Spree’ is in vier maanden opgenomen in de eigen oefenruimte/studio en de band deed ook zelf de productie. Voor de mastering zijn de samenwerking aangegaan met Guido Aalbers (bekend van werk voor onder meer QOTSA, Muse, The Gathering, Paceshifters). Round ’n Round is de eerste single van dat album, dat twaalf van die rauwe grungesongs zal bevatten.

Je checkt de band live op zaterdag 5 mei vanaf 15:20 uur op Bevrijdingsfestival Overijssel op de Sena stage.Deel dit artikel