Super SoakersAch en wee, wat is dat nou? Hadden we The Super Soakers net leren kennen als een toffe aanstormende surfgarage-groep uit het Brabantse Oploo (een dorp net onder Boxmeer), hadden we ze precies één keer zien spelen (op deBeschaving voor schandalig weinig publiek), en dan stoppen ze er alweer mee?! Net als we denken: Tijd voor een mooi plan, met een serie shows, wellicht een Popronde-concours en dan een album, komen de jongens met een album, maar dan als afscheidsgroet. Begin deze maand kondigde het viertal aan te stoppen wegens de polsproblemen van frontgozert Mart Boumans.

Zonde dus, maar er zijn ook meevallers. Zo doen de Super Soakers nog twee shows bij wijze van afscheid en presentatie van de verse langspeler. Verder kunnen wij van NMTH je bij dezen die plaat ter beluistering ende vermaeck hieronder aanbieden. Dat doen we met dank aan het Rotterdamse Coaster Records, dat ‘Live At Galloway’ op cassette uitbrengt. Het album is opgenomen in één take in de Galloway Studio’s. Het merendeel van de acht tracks is nooit eerder uitgebracht. Bestellen kan via de Bandcamp.

Aanzwengelen dus en dan verder scrollen, want het viertal heeft nog een uitgebreidere verklaring opgesteld en laat daarin de mogelijkheid open dat we ze nog eens terugzien (al dan niet in andere gedaante). En bovendien moeten we je nog meer vertellen over die shows.

Live kun je het springerige viertal nog tweemaal zien:
– Vrijdag 24 maart in Pub Esser, Boxmeer, releaseshow met Mexican Surf te gast
– Vrijdag 31 maart in Altstadt, Eindhoven met Afterpartees

Verklaring van The Super Soakers:

“Laatst kondigden we aan op onze facebook voorgoed te stoppen met the Super Soakers. Met als redenering; lichamelijke klachten waardoor gitaar spelen tijdelijk niet meer mogelijk is. Echter doen we de zaak zo wel een beetje te kort, de stekker uit iets moois trekken – alleen maar door zoiets lulligs. Voor Mart was de koek al een tijdje op en er was sowieso al twijfel om door te gaan. De polsklachten zorgden er voor dat het per direct moest gebeuren.

We spelen nog 2 afscheidsshows: 24 maart in Pub Esser te Boxmeer en 31 maart in Altstadt Eindhoven met Afterpartees. Daarnaast releasen we nog de cassette ‘Live at Galloway’ op het Rotterdamse Coaster Records.

Dit betekent niet dat we stoppen met muziek maken, je zult ons vast nog voorbij zien komen in andere formaties, genres of wat dan ook. Houdoe en bedankt.”

We kunnen niet anders dan dat met een even welgemeend ‘Houdoe en bedankt’ beantwoorden. En jullie op te roepen en masse naar Boxmeer en Eindhoven te trekken voor steunbetuigingen, bier, goede muziek en afscheidsgroeten.Deel dit artikel