Dirty Denims videoBekt lekker zo’n kop, maar eigenlijk was The Dirty Denims al even terug. Begin dit jaar vierde de Eindhovenaren de comeback met een show in PopEi en dan lag er 27 april ook nog eens Back With A Bang, deel 1 van een album dat dit najaar gecompleteerd moet worden met deel 2. In maart kwam al een video los voor eerste single Don’t Waste My Time en geloof het of niet, titelnummer Back With A Bang is weer zo’n catchy rock ’n roll-track waarbij de herhaling van die riff en het onderwerp je wel mee moeten pakken.

En anders slaan frontvrouw Mirjam en bassiste Ashley het er wel in. En ook gitarist Jeroen deelt uit. We wisten natuurlijk al dat The Dirty Denims altijd het randje opzoekt en geen band is om zonder handschoenen aan te pakken… maar in de ring weten ze dus ook van wanten, zien we nu.

Ondertussen heeft de bezetting een nieuwe impuls gekregen, want er is een nieuwe drummer toegetreden: Jordi Baselmans. Huidige slagwerker Thomas keerde begin dit jaar terug van een wereldreis en heeft nu besloten te stoppen bij The Dirty Denims. Wel kun je hem op zondag 16 juli nog zien tijdens de Walhalla Zomerfeesten Deurne. Daarna zal Jordi letterlijke de ‘stokjes’ overnemen. Meer live-data onder de video:

AUG 14 – The Dirty Denims @Café Ramones, Grashoek, Limburg
AUG 19 – The Dirty Denims @Zebra Festival, Gemert, Noord-Brabant
SEPT 1 – 14e American Tukkerday in Vroomshoop, Overijssel
OKT 28 – The Dirty Denims @Rockcafé de Engel, Den Helder, Noord-Holland
NOV 23 – Met White Cowbell Oklahoma in Het Burgerweeshuis, Deventer, Overijssel
NOV 25 – Live: The Dirty Denims (Blondie meets AC/DC) in Taverne Bergen, Noord-HollandDeel dit artikel