The Dirty Denims - persfoto (2)Ging best wel lekker met The Dirty Denims in 2015, zo werd er onder meer een flink Popronde-seizoen afgewerkt (met vuurwerk!) en liefst vijf voorprogramma’s voor Golden Earring gedaan. Toen volgde een noodgedwongen break: drummer Thomas ging een jaar op wereldreis en dan had bassiste Ashley ook nog rugklachten. De rest van de band (zangeres Mirjam en gitarist Jeroen) maakte van de nood een deugd en ging tijdelijk verder als DC/Denims. Beter AC/DC covers van het podium vlammen, dan achter de geraniums en groot gelijk hebben ze!

Dirty DenimsDat is allemaal alweer even achter de rug en begin januari vierde de Eindhovense rockgroep dat met een comebackshow in PopEi. En er zit meer in de koker, namelijk een album, want de ‘rusttijd’ is ook gebruikt om nieuw werk te schrijven. Back With A Bang – part 1 komt 27 april uit en vrijdag 17 maart komt nieuwe single ‘Don’t Waste My Time’ officieel uit. NMTH stelt die track (inclusief video) vast aan je voor. Naar goed Dirty Denims-gebruik is het een catchy rock ’n roll-track met een erg meezingbaar refrein: ingeleid door een gezamenlijke “Oe oe oe whohoooo” gaat Mirjam Sieben van:

“Don’t waste my time you’re not my
partner in crime you will
never be mine
So don’t waste your time!”

De nummers van het eerste deel van ‘Back With A Bang!’ zijn begin februari opgenomen en de band meldt binnenkort de studio te enteren voor het tweede deel, dat dan in het najaar moet uitkomen. Het volledige album zal dan ook op vinyl verschijnen.Deel dit artikel