The Charm the Fury, foto: Rob Sneltjes

The Charm The Fury op Lowlands, foto: Rob Sneltjes

The Charm The Fury, foto Rick de Visser

The Charm The Fury op Eurosonic, foto Rick de Visser

Potverdikkeme, wat een goed nieuws van The Charm The Fury! De Amsterdamse metalband tekende deze week een platencontract bij Nuclear Blast/Arising Empire, oftewel ’s werelds grootste platenmaatschappij op rockgebied. Ze kondigen meteen ook een nieuwe plaat aan, die via het nieuwe label in maart wereldwijd zal verschijnen en waarvan je onderaan een teaser hoort/ziet. Dat betekent voor The Charm The Fury ook nog eens optredens in Europa en de Verenigde Staten op diverse grote festivals. Een bijzondere mijlpaal voor de groep, die in Nederland bij het grote publiek nog geen Hells Bells zal doen rinkelen.

Dat mag zo zijn; je hoefde ook niet idioot op te letten om de band het laatste jaar grote stappen te zien zetten. Het in 2010 opgerichte The Charm The Fury stond begin dit jaar op de Buma ROCKS! showcase op Eurosonic (dat hebben de bitterballen en biertjes happende professionals in de charmante club Lola geweten ook) en op FortaRock stond frontvrouw Carolien Westendorp een nummer mee te brullen naast Sharon van Adel bij headliner Within Temptation. Niet gek. Twee maanden later kwamen we ze weer tegen in de polder, waar de Amsterdammers toch wel het zwaarste metaal uit de Lage Landen op het Lowlands-podium brachten. Ook deden ze aardige openingsshows (voor Korn in TivoliVredenburg bijvoorbeeld) en stonden ze al op gerenommeerde Europese festivals als Graspop, Download en Bloodstock.

Naar verluidt is The Charm The Fury opgemerkt door het boekingskantoor van onder andere Metallica en Linkin Park. Een gegeven dat de carrière van de band in de Verenigde Staten komend jaar een flinke kickstart gaat geven, zo voorspelt het persbericht. Zou ons helemaal niet verbazen en het hardwerkende vijftal verdient het ook. De komende zomer moet de groep ook vele festivals in binnen- en buitenland aandoen. Voor nu staat er alleen Lemmy Lives Memorial (6 januari in Metropool) in de agenda, maar met deze mededelingen sluit The Charm The Fury een heel mooi jaar wel passend af.

Teaser:Deel dit artikel