The Charm The Fury, met Stokman uiterst rechts

The Charm The Fury, met Stokman uiterst rechts

Nieuwe gitarist voor The Charm The Fury! De succesvolle Nederlandse metalband heeft een nieuwe snarenbeul gevonden in Koen Stokman. Hij vervangt Rolf Perdok, die al sinds 2011 als lead-gitarist bij de Amsterdammers actief was. Stokman is geen onbekende voor de groep. Hij was al vaste invaller en verving Perdok onder meer op Pinkpop en Graspop 2017, toen die zijn pols had gebroken. Hij bewees zich toen door zich in vijf dagen het repertoire eigen te maken. Stokman studeert gitaar aan het conservatorium van Amsterdam en speelt ook/nog in de Eindhovense alternatieve rock-groep STAT!C.

Je kunt The Charm The Fury met de nieuwe gitarist meteen in actie zien, want de metalgroep doet een fikse clubtour in november en december. Die gaat zaterdag de 25e van start in de Groene Engel in Oss, eindigt op 29-12 in Atak, Enschede en alle data vind je onderaan.

Koen Stokman reageert op de move:
“In 2014 zag ik The Charm The Fury voor het eerst live op Fortarock en vond ik het direct één van de tofste metalbands van Nederland. Toen ze een paar jaar later op zoek waren naar een gitarist, meldde ik me dus direct aan voor een auditie. Helaas werd ik het toen niet, maar ik bleef wel actief als invaller. Ik had de mazzel (en hij de pech) dat Rolf afgelopen zomer zijn pols brak en kreeg de kans om shows als Pinkpop en Graspop te spelen – de grootste festivals van de Benelux. Dat ik nu de vaste gitarist van The Charm The Fury ben, vind ik dan ook te gek en ik weet zeker dat er nog ontzettend veel van zulke ervaringen aan zitten te komen.”

Tourdata:
25-11 De Groene Engel // Oss
01-12 Vorstin // Hilversum
02-12 Volt // Sittard
08-12 Manifesto // Hoorn
09-12 Bibelot // Dordrecht
15-12 Gigant // Apeldoorn
16-12 De Flux // Zaandam
22-12 ’t Beest // Goes
23-12 Bolwerk // Sneek
29-12 Atak // EnschedeDeel dit artikel