Sven AgaathZo dat is me een partij 90ies, schurende alternatieve rock en noise die aardig wat helden uit het gewraakte decennium voor de geest roept. Lekker hoor. Is getekend: Sven Agaath, twee Utrechtse jongens die je zou kunnen kennen uit bijvoorbeeld Lost Bear. Gitarist/zanger Gino Miniutti en drummer/percussionist Arno Breuer maakten in deze samenstelling al eens een plaat, maar die release uit 2014 betrof shoegaton: shoegazeliedjes met reggaetonritmes. Ditmaal botsen soms Weezer-achtige melodieën, Pixies-achtige noisy erupties en rauw grungy gitaarwerk met… met een luchtige synthesizer, die soms wat als een lullig kinderinstrument klinkt. Het moet natuurlijk geen gesneden koek worden he, zal het illustere duo gedacht hebben. Het resultaat hebben ze sci-fi grunge gedoopt en op het album End Of Latin gevat.

Tweede album End Of Latin komt 27 juni uit op het sympathieke Bilthovense label Tiny Room Records, zowel op cassette als digitaal. We stellen je vandaag vast voor aan openingsnummer End Of War, waarin dat synthesizerloopje en die grungy versnelling wel erg pakkend werken. En waarbij onderstaande, knappe retro stop-motion video is gemaakt. Het schijnt dat ‘een erg bekende tv-maker hier aan mee gewerkt’ heeft, maar dat die op anonimiteit staat. Zonde, want er is alle reden om trots te zijn op dit product.

ZATERDAG OP NOT ANOTHER FESTIVAL
Misschien wel belangrijker is dat Sven Agaath dit weekend te zien is op het best wel toffe Not Another Festival in dB’s (met Zea, The Fire Harvest, Blanket, Plan Kruutntoone, Stillwave en Big Hare). Inderdaad een flinke bill, dus neem een kijkje zaterdag 17 juni. Het duo staat daar natuurlijk ook met het oog op de aanstaande release, dus verwacht veel nieuw, sci-fi grungend werk.Deel dit artikel