Death Valley Girls, foto Debi Del Grande

Death Valley Girls, foto Debi Del Grande

Denk aan twee podia in het Bredase havengebied met liefst zes internationale acts en vijf Nederlandse groepen, denk aan lekkernijen als fuzzy garagerock, psychedelische rock en post-punk en denk aan bier en bbq en je hebt… Surf & Turf Outdoor 2017! Wij hebben de vorige editie moeten missen en bij de recente albumpresentatie van Iguana Death Cult in Pier15 Skatepark werd ons fijntjes ingewreven hoe legendarisch het geweest was. Bewegend en stilstaand beeld onderschrijft dat en dus beloven we beterschap voor die derde editie op zaterdag 10 juni. Zeker met oog op het programma, dat van Amerikaanse garage-groepen als Heaters en Death Valley Girls, het Israëlische Häxxan en Costaricaanse Las Robertas tot Nederlandse helden als The Black Marble Selection, Those Foreign Kids en The Mighty Breaks gaat. En dat bij dezen compleet en publiek is, sjawel.

Het complete programma voor Surf & Turf Outdoor:
– Death Valley Girls (US) – trashy garagepunkrock ’n roll op Burger
– Heaters (US) – Westcoast psychrock meets 60ies garage
– Surf Curse (US) – lo-fi surfpunk
– Las Robertas (CR) – Costaricaanse dromerige garagerock
– Häxxan (IL) – Israëlisch-Duits garagerocktrio op Geertruida
– Rolando Bruno (AR) – Cumbia meets psychgarage
– The Black Marble Selection – Tilburgse groep met nieuwe psychplaat op V2
– Those Foreign Kids – Haarlemse ziedend noisende pedaalfreaks
– The Mighty Breaks – Voorschotense machtige garagebeat
– Korfbal – The Homesick meets Creepy Karpis in Krautland
– Passing Goat – R’dams-Bredase Westcoast psych, surf en shoegaze

Surf & Turf 2016 met Iguana DC, foto Rosa Meiniger

Surf & Turf 2016 met Iguana DC, foto Rosa Meiniger

4x UITGELICHT:
DEATH VALLEY GIRLS

Californisch viertal rond zangeres Bonnie Bloomgarden, dat scherp en fuzzy opereert en naar onze inschatting de sensatie van deze Surf & Turf moet worden. Death Valley Girls moest begin dit jaar nog een Rotterdams optreden afzeggen, nadat ze met een kapotte tourbus in Parijs strandden, dus alle reden om in Breda vol gas te geven en voor jou om te komen kijken.

ROLANDO BRUNO
Rolando Bruno y Su Orquesta MIDI zit op het Zwitserse Voodoo Rhythm, wat op zich al een aanbeveling is. Nog eentje: de groep uit Buenos Aires is begonnen als zijproject van 60ies garagepunkers Los Peyotes, met Bruno als MIDI one-manband. En nog een tot de verbeelding sprekende: Bruno shredt oude Cumbia-tracks in een psychedelische garagebeat-jas, de held. En ja dat klinkt zo geniaal als het leest:

THE MIGHTY BREAKS
Was langzaam toch een beetje stil geworden rond de zeskoppige groep, al kan dat ook komen doordat wij de band – die van The Breaks naar The Magic Breaks van psychbeat naar catchy garagepop doorgroeide – even uit het oog verloren. Terwijl we ze bij de Popronde zo probeerden te volgen. Op Le Mini Who liepen we ze helaas mis, maar bij die kerstsingle zaten we weer op de eerste rij. Nu komen de jongens met een debuut-EP, die 20 april op het Haags/Schotse Mink Records uitkomt en dezelfde avond in V11, Rotterdam gepresenteerd wordt. Hebben we nog niks van gehoord en tot die tijd temperen we ons enthousiasme met deze van een jaar terug:

KORFBAL
Met de nodige hype omgeven nieuwe groep, die beweert aan “nihilist all-male vegan college rock” te doen en die we onderhand echt een keer live moeten zien. Zitten alweer bij Subroutine en bestaan uit leden van Yuko Yuko/The Homesick en Creepy Karpis en belangrijker: stoeien lekker met Kraut en garage. Ook in het Gymlokaal:

Surf & Turf Outdoor
zaterdag 10 juni van 12:00 tot 23:00
Haveneiland Breda
Facebook-event
Kaartverkoop start dinsdag 4 april om 12.00 uur (Early bird €15,- (excl.) en Regulier €20,- (excl.))

Surf Turf OutdoorDeel dit artikel