SugarfactoryBijzonder slecht nieuws uit Amsterdam: poppodium SugarFactory sluit na veertien jaar per direct de deuren. De sympathieke venue aan de Lijnbaansgracht is in de problemen gekomen, zo blijkt uit een mail die ook aan NMTH is gericht. “Wij hebben de afgelopen tijd alles op alles gezet om het voortbestaan van de club te bewaken, maar de (financiële) middelen bleken onvoldoende.” Update: Uit een verse verklaring blijkt dat “de club niet langer gemachtigd is om te exploiteren en faillissement heeft aangevraagd”.

The Grand East in Sugarfactory, foto Rick de Visser

The Grand East in Sugarfactory, foto Rick de Visser

“Het faillissement treft meer dan vijftig personeelsleden en freelancers.” Volgens het schrijven is “de ontwikkeling in korte tijd in een stroomversnelling geraakt” en is er “geen andere oplossing mogelijk dan te sluiten”. Dat doet SugarFactory per direct (maandag 7 januari), alle concerten en clubnachten die tot en met eind april in de agenda stonden zijn geschrapt.

Wij hadden onder meer nog het Noorse Spidergawd (Melkweg presents) op 25 januari en Death Valley Girls (22 februari) in de agenda gekalkt. Ook Soen en The Vintage Caravan zouden dit voorjaar het podium aandoen. Maar de schade is veel groter, Sugarfactory programmeerde dagelijks, van techno en pop tot garage en rock. We waren eind december nog betrokken bij een zeer memorabele avond in SugarFactory: NMTH presents Money & The Man, Grim Tim en Black Operator. SugarFactory was zeven dagen per week geopend en organiseerde alleen al in 2018 405 club-evenementen en 165 concerten, waar naar eigen zeggen 157.283 bezoekers op afkwamen.

NMTH wenst alle betrokkenen veel sterkte toe bij dit drama.Deel dit artikel