Het zijn productieve tijden voor de Amsterdamse blues/rock ’n roll groep Subterranean Street Society. Want niet alleen heeft de band, bestaande uit van oorsprong Deense songwriter/zanger Louis Puggaard-Muller, bassist Ivo Schot en drummer Joost Koevoets, een nieuw album op komst maar zijn ze ook nog eens op het moment van spreken op tour in Italië. Maar dat is niet alles, want recentelijk kwamen met een nieuwe videoclip voor de single So Sorry en zijn ze als kers op de taart terug te horen in de nieuwe Netflix-serie Ragnarok

Powered by Penguin Artists

Gooi Radiohead, Bob Dylan en Black Rebel Motorcycle Club in de blender en je krijgt als resultaat die rauwe sound van Subterranean Street Society. Een stijl die elementen uit de folk, psych, blues en alternatieve rock pakt, met een donkere, introspectieve atmosfeer eroverheen gedrapeerd. Met nieuwe single So Sorry hoor je dan ook een goede representatie van Subterranean Street Society, dankzij een dreunende ritmesectie, stevige gitaarlijnen en de rauwe, doorleefde vocalen van Louis Puggaard-Muller. De track zelf behandeld schuld, vergeving en spijt, waarbij de videoclip een jonge zwerfster toont in een eenzame stad. So Sorry maakt deel uit van het nieuwe conceptalbum Twelve Steps dat op 1 mei uitkomt en als onderwerp alcoholisme behandeld. Een concept geïnspireerd door de ervaringen van Puggaard-Muller zelf in zijn tienerjaren, toen zijn vader kampte met een alcoholverslaving.

So Sorry komt van het nieuwe conceptalbum Twelve Steps, en wordt op 1 mei gepresenteerd tijdens de releaseshow in Melkweg. Subterranean Street Society is eveneens te volgen via Facebook en Spotify. Tevens is de band vanaf mei te zien op de volgende poppodia:

Vrijdag 1 mei – Melkweg, Amsterdam (Releaseshow)
Zaterdag 2 mei – Poppodium Elektra, Sliedrecht
Vrijdag 15 mei – De Vorstin, Hilversum
Vrijdag 22 mei – Willem Twee, Arnhem
Zaterdag 23 mei – De Meester, AlmereDeel dit artikel