Switch BonesPotverrrr, een maand geleden vertelden we je nog over Switch Bones Pussy Grabber video, over hun Popronde-plannen en de geplande debuutplaat. Waarom we nu alweer in de boom klimmen voor de Dordts-Brabantse post-grungers? Welnu, die hele, gevarieerde vlammende langspeler van het powertrio is een week voor release al te beluisteren op je NMTH-platform. Deze vrijdag (28 september) komt And In Darkness I Found uit bij White Russian Records en daar keken we meer dan een beetje naar uit, vooral ook dankzij de sterke singles die we al voor de kiezen kregen. En dit weekend speelden ze Beastfest in Utrecht nog aan flarden.

Opvallend is hoe Switch Bones op deze eersteling de post-grunge en stoner net nog even dat extra laagje weet mee te geven, net dat punkrock-koortje erachter, een gejaagde riff, een getergde schreeuw, een Nick Cavey gesproken intro, een post-punkende basdrive en die extra break met nog een tempowisseling; dat zit echt best goed en verre van voorspelbaar in elkaar. Bovendien spat de passie ervan af. Het gaat van donkere slowburrner So Messed Up tot Iggy Poppy adrenalinekicker Sunday Morning tot de punky razendrappe POTUS-‘ode’ Pussy Grabber tot de noisy rocker Beyond, waar Pixies zich echt niet voor zou schamen. Om maar eens vier favorieten te noemen. Het totaalverhaal zouden we aan ervaring (in bands als Undeclinable Ambuscade, One in a Million, Cooper, Tarantino en BluefisH) kunnen wijten, maar waarschijnlijker is dat in de mix naast kunde ook een berg spelplezier om de hoek komt kijken.

Goede zet dus van White Russian Records om die jongens te strikken en het album uit te brengen. Switch Bones heeft het sowieso lekker voor elkaar. De band tekende al snel bij SOZ Bookings en is ook geselecteerd voor de Popronde (en siert de NMTH-selectie uiteraard). Voor zanger-gitarist Erik van Haaren, Paul Viets (bas/vocalen) en Geert Teekens (drums/vocalen) de eerste meters mochten maken op Popronde Nijmegen, hadden ze al de Zwarte Cross en zalen als Bibelot, Mezz en Paard aan de zegekar gebonden. Ook brachten ze in oktober 2017 al eerste EP Machine In Me uit.

Het album luister je hieronder en bestel je – CD, LP of digitaal – via deze link bij White Russian Records. De albumreleaseparty vindt zondag 7 oktober plaats tijdens Popronde Dordrecht in Merz. En er staat nog veel meer in de agenda. Onder de stream vind je de aanstaande livedata.

SWITCH BONES LIVE
05-10-2018 – De Bosche Brouwers Podium – Popronde Den Bosch
07-10-2018 – Merz – Popronde Dordrecht – Albumreleaseparty
13-10-2018 – Cafe Lollipop – Popronde Oss
19-10-2018 – Vader Klaassens – Popronde Venlo
03-11-2018 – De Zondebok & ’t Zwarte Schaap – Popronde Rotterdam
11-11-2018 – The Skiff – Popronde Hilversum
07-12-2018 – Tam Tam – Deurne
14-12-2018 – Hedon – ZwolleDeel dit artikel