Splinter, foto: Lupus Lindemann

Het werd vorige week al bekend gemaakt, maar it bears repeating: supergroep Splinter komt na een erg lekkere reeks singles met een langspeler in september! Bestaande uit zanger Douwe Truijens (Death Alley, Gewapend Beton), gitarist Sander Bus (Death Alley), toetsenist Gert-Jan Gutman (Birth of Joy) en drummer Barry van Esbroek (Vanderbuyst) zal de groep op 3 september Filthy Pleasures uitbrengen via het nieuwe Robotor Records. Jawel, dat is het platenlabel van het Berlijnse powertrio Kadavar! Als zoethoudertje hebben ze een nieuwe videoclip online van de eerder uitgebrachte track Brand New Future, hieronder te zien. 

Kadavar en Splinter hebben elkaars paden al eerder gekruist, dus hun toevoeging aan het Robotor roster is zo gek nog niet. Zo heeft Kadavar op het Last Night On Earth Festival gestaan, georganiseerd door frontman Douwe. Ook muzikaal maken beide bands muziek geïnspireerd door het gouden tijdperk van de 60’s en 70’s, gepaard met een talent voor het neerzetten van een zweterige rockshow. Hoe dan ook: erg fraai om een Nederlandse band op Robotor te zien, en een gepaste keuze!

Het cynisme van Sex Pistols
Nu is daar dan ook de fraai geschoten videoclip van Brand New Future. Zo zegt Douwe over het thema van de track: ”Brand New Future kun je zien als ons antwoord op Sex Pistols’ No Future 45 jaar na dato: ondanks alle mooie praatjes, beloftes en ogenschijnlijke veranderingen is het nog altijd nada noppes. Het afgelopen jaar zijn die beloftes van niks wekelijks prachtig op TV gevisualiseerd door mannen in pak! Het is de cirkel van verveling die we in dit nummer omarmen. Maar voor de goede orde: ik ben niet boos hoor, niet eens meer teleurgesteld. Hooguit alleen net zo cynisch als de Pistols in 1977 waren.”

Brand New Future videoclip
Voordat het moment daar is hebben we dan nog een fraaie videoclip om ons bezig te houden. Brand New Future behandelt meteen de actualiteit in een post-corona wereld, die ons met name in 2020 in de greep hield, en is precies een track die de sound van Splinter zo goed samenvat. Oftewel: rock’n roll to the max, die erg lekker schuurt en swingt. Aldus de band over de video: “In de videoclip zie je de eindeloos repetitieve persconferenties waar mensen over heel de wereld afgelopen jaar op wekelijkse basis naar toe leefden. Voor mij was het alsof je iedere keer de TV aanzette om de volgende boodschap te ontvangen: “De cursus ‘Omgaan met Teleurstellingen’ gaat wederom niet door.” De videoclip is hieronder zien, en Filthy Pleasures is in diverse formats tevens alvast te pre-orderen via de Robotor Records webshop.

Brand New Future is tevens te beluisteren op Spotify en verwante streamingdiensten, en afkomstig van het debuutalbum Filthy Pleasures dat op 3 september 2021 uitkomt. Op diezelfde dag trapt de band met een releaseshow in Gebr. de Nobel in Leiden een tour door Nederland en België af. Blijf dus op de hoogte van de release via Facebook en InstagramDeel dit artikel