Rene SGTerug? Is Rene SG ooit weggeweest dan? Uit ons vizier en beleving helaas wel, maar het smerig rockende trio heeft de boel ongetwijfeld niet aan de wilgen gehangen. Trouwe luisteraars van de NMTH x Pinguin Radio (on the Rocks) show hadden het ook al begrepen: ‘Hell Yeah’, hier is Rene SG, met de nieuwste single en een album in de koker. Het gelijknamige album (Hell Yeah dus) moet januari 2017 uitkomen op Marista Records.

We leerden Rene SG een jaar of tien geleden kennen als een trio dat de speedrawk er grof op legde in ultrakorte songs. En als het Leidse antwoord op Peter Pan en Zeke. De groep, vernoemd naar de vermaarde Gibson SG, stond bekend om sets van 30 nummers in 20 minuten. Rene SG, stamt uit de bandscene rondom jongerencentrum Splotsz in Roelofarendsveen, bestaat al sinds 2004 en deed het een decennium terug al erg goed als opener voor groepen als The Shavers, Malle Pietje and the Bimbos, Aux Raus, El Guapo Stuntteam en zZz. 3voor12 stelde destijds dat Rene SG in hoog tempo de speedrocktroon besteeg. “De speedrockpioniers van Peter Pan Speedrock lijken maar een stel ouwe lullen vergeleken bij deze ‘new kings of speedrock’.”

Twaalf jaar na oprichting moet er nog altijd heel hard gewerkt worden om die voorspelling te doen uitkomen, maar we zijn niettemin heel blij weer wat van Rene SG te horen! De nieuwe titel zou niet hoeven verrassen, want in het verleden pakte het trio al uit met titels als Fuck You, Fucking Hell en To Hell With You. Inmiddels opereren Rene (zang, Gibson SG), RJ SG (drums) en Rob Zim (nieuwe bassist Rob Zimmermann, ex-Lords Of Altamont) vanuit Amsterdam en namen ze hun vierde studioalbum op met Hans Pieters (bekend van werk voor o.a. Apers, After Forever, Sinister).

De tekst van de titeltrack bestaat zo ongeveer uit: “Hell yeah! Fuck yeah! Say hell yeah! Wooooooh!” Spot on people. Heel kernachtig ons weekendgevoel samengevat in ieder geval. Wat kunnen we verder verwachten? Naar eigen zeggen: invloeden van Primal Scream, Rolling Stones, T Rex, Stooges en ZZ Top en een heuse zomertrack met de titel Hot Shit.

Bring. It. On. Hell yeah:Deel dit artikel