DOOL, foto Nona Limmen

Het Nederlandse festivallandschap laat er geen gras over groeien, want ook Sniester Festival pakt met vijf klinkende namen al meteen uitermate goed uit! Het festival voor alles wat rockt, en dat dus ook in 2020 weer gaat doen, met Nederlandse grootheden DOOL en The Homesick, een exclusieve Nederlandse show van New Yorkse noisy hardcore punkers Show Me the Body, en Brits beukwerk met Saint Agnes en punkrockers Heavy Lungs. Gehouden in Den Haag, vindt aankomend Sniester plaats van 22 tot en met 23 mei, en staat het bekend om zijn gevarieerde line-up. 

Eclectisch zelfs, die line-up van Sniester vorig jaar, waar je voor zowel het hardere werk als indie, pop en electro aan je trekken komt. Voor ieder wat wils, met ook genoeg te beleven voor de alternatieve muziekliefhebber zoals met Monomyth, Temple Fang, Iguana Death Cult en Death Alley op voorgaande edities. Zo ook met deze aankondigingen zoals de terugkeer van DOOL, die in 2016 ook op de planken stond, en aankomend jaar hun extensieve tourcyclus ingaat met een nieuw album op zak. Eveneens goede Hollandse kost komt van The Homesick, die wereldwijd hoge ogen scoort en zelfs dit jaar bij het legendarische Sub Pop is getekend. Een hele toffe toevoeging is de exclusieve Nederlandse show van Show Me the Body, met hun eigenzinnige, opgefokte hardcore gekkigheid. Het Britse Saint Agnes is met hun Dead Weather-style heavy rock ook aardig naam aan het maken, verwacht dus felle riffs en een psychedelisch tintje. Tot slot completeren Heavy Lungs de voorlopige line-up, met hun pakkende, energieke en gruizige Britse punkrock.

Sniester vindt plaats op diverse plekken in Den Haag, verspreidt over een ontdekkingsreis van twee dagen. Een early bird ‘poes-partout’ is slechts 25,00 euro! Daarna 30,00 euro. Hoe dan ook niet mis dus voor alleen al deze vijf namen. Regel nu je ticket, of blijf op de hoogte van nieuwe aankondigingen via de website van SniesterDeel dit artikel