Boogie Chillers live, foto Harold Zijp

Boogie Chillers live, foto Harold Zijp

‘De missing link tussen QOTSA en The Gories’ noemen ze het zelf en daar lusten wij wel pap van. En de Boogie Chillers dienen ‘m lekker heet op, of eigenlijk rauw, garagerockend en met een toefje soul, ook dankzij de stem van Miss Fiona Jane. Met Teade Jagersma (ook zang/gitaar) en de van Green Hornet bekende drummer Koos Borg vormt zij het Groningse garagerock ’n roll-trio dat deze week het eerste album Down From The Tree aflevert. Daar kun je hier op NMTH vast de eerste vier nummers van horen en dan hebben we er ook nog een kek clipje voor je bij gekregen.

Goed getimed: Down From The Tree komt donderdag 17 september uit en wordt meteen gepresenteerd op Popronde Nijmegen. Boogie Chillers is een van de 25 acts, die Never Mind The Hype selecteerde om voor, tijdens en na de Popronde te volgen. De debuutplaat telt dertien nummers, komt uit op vinyl en is opgenomen in de Tonmeisterei in Oldenburg en de No Pussy Blues Studio in Groningen. Artwork van Claudia Hek siert de hoes. Donderdag de 17e moet je dus in De Deut in Nijmegen zijn om zo’n plak vinyl te bemachtigen. Mocht dat niet lukken dan kun je in ieder geval nog op de Poprondes van Delft, Wageningen, Venlo en Hengelo terecht.

Een goede Groningse band zonder presentatie in Vera is natuurlijk vrijwel uitgesloten en zo kun je dus op donderdag 5 november ook een albumpresentatie in het Groningse podium verwachten. Je vindt alle data onder de video. Geniet eerst van vier tracks van Down From The Tree en de clip van Hotdog.

Optredens:
Nijmegen: 17 sept – De Deut
Delft: 24 sept – de Klomp
Wageningen: 01 okt – Penny Lane
Venlo: 23 okt – Vader Klaassens
Hengelo: 25 okt – De Nul

Donderdag 5 november – Vera Groningen
Plaatpresentatie: Boogie Chillers + supportDeel dit artikel