Slayer, foto; William van der Voort

Slayer in 013, foto; William van der Voort

Het houdt niet op met de expansiedrift in Friesland. Konden we je onlangs al berichten dat stoner/doomfestival Into The Void in 2016 een tweede dag toevoegt, nu blijkt dat het Leeuwarder moederfestival Into The Grave dat ook doet. Sterker: voor die nieuwe vrijdag is meteen Slayer vastgelegd. Verder zijn voor de zesde editie nog elf namen bevestigd: Airbourne, Kreator, Carcass, Amaranthe, Alestorm, The Black Dahlia Murder, Tribulation, Scar Symmetry, Vektor, Evil Invaders en Gruesome. Eerder was al aangekondigd dat Exodus komt.

Slayer zal als headliner de vrijdag afsluiten, terwijl de Duitse thrashmetal-bazen van Kreator op zaterdag zullen headlinen. De organisatie geeft aan dat er voor de zaterdag nog twee bands worden toegevoegd. Dit jaar was de vrijdag nog ingeruimd voor Cityrock Leeuwarden, in 2016 is het Oldekloosterkerkhof het domein voor het hardere werk, aangevoerd door Slayer.

Het festival vierde dit jaar het eerste jubileum met een uitverkochte editie en Never Mind The Hype was erbij, lees het verslag hier. Ook waren we eind oktober bij Slayer en Anthrax in 013 voor een verslag.

Into The Grave vindt plaats op 12 en 13 augustus 2016. Combitickets kosten 45 euro, dagtickets voor de vrijdag 35 euro en voor zaterdag 15 euro. Tickets zijn al verkrijgbaar, de early birds voor de zaterdag zijn zelfs al weg. Meer informatie op de ITG-website. Preview hier:

 

De preview voor Into the Grave 2016! Share ‘em voort!

Posted by Metalfestival Into The Grave on maandag 30 november 2015

 Deel dit artikel