Tamar op bezoek bij de grootmeester van de Garage Rock om te praten over het tijdperk van ware rock n’ roll!

Tamar bracht onlangs via Skype een bezoek aan de grootmeester van de Garage Rock: Danko Jones! Vanuit zijn woonkamer in Toronto (Canada) sprak de grote man over de meest recentelijk verschenen demo-compilatie, de plannen voor het nieuwe album en het aankomende avontuur op de MotÁ¶rhead-boot!


 

Danko Jones, ook wel bekend als ‘The Mango Kid’, is de frontman van zijn eigen drie-koppige hardrock / garage rock collectief. Als vaandeldrager van de ware rock ’n roll boodschap is Danko door de jaren heen uitgegroeid tot een icoon. Vooral de live-optredens van de Canadees zijn indrukwekkend, waarbij het Danko-testosteron door de speakers knalt. De rock ’n roll trein kwam pas echt op gang met de release van het album ‘Born a Lion’ in 2002, waarmee er een brug werd geslagen naar het grote publiek. Festivals werden platgespeeld en de podia soms letterlijk en figuurlijk afgebroken. Inmiddels heeft Danko Jones zo’n 6 albums op zijn naam staan en deelt hij zijn rock ’n roll wijsheiden zelfs in spoken word vorm met zijn publiek. 

Anno 2014 wordt er gewerkt aan de opvolger van het album ‘Rock and Roll is Black and Blue’, dat in 2015 zal verschijnen. Voor het zover is kunnen de fans alvast genieten van ‘Garage Rock! – A collection of lost songs from 1996 – 1998’, een compilatie van recentelijk door Danko teruggevonden oude demo’s. Skype Talkin’ host Tamar zocht Danko op en sprak met hem over de teruggevonden demo’s, het nieuwe album en een bijzonder avontuur met MotÁ¶rhead! 

Deel 2: 

//www.youtube.com/watch?v=xAQdR9Zib5IDeel dit artikel