Ter Ziele

Nog niet bekend met Ter Ziele? Laat daar dan nu verandering in komen! Met tot vandaag nog geen audiorelease op zak, maar wel een erg fraaie Fuzz25 sessie, wist deze Nederlandse band al supportshows voor Dopelord te vervullen in 2021. Begonnen in rampjaar 2020 en geïnspireerd door klinkende namen als Sumac, Amenra, Cult Of Luna en Briqueville, belooft dat dan ook heel wat. En laten ze dan ook net in een gestaag heropenende cultuursector met een dubbelsingle keihard binnenstormen. Losing the Will to Drown en Wheel of Motion hoor je nu hieronder, en dat is verdomd vette meuk! 

Het eerste dat opvalt aan de tracks is de snedige gitaarsound, die zich ongenadig scherp op je ziel inkerven. Maar ook de verpletterende zang en dreunende ritmes zorgen voor een smerig sludgend totaalpakket, met invloeden uit de post, doom en black metal. En dat is alleen al Losing the Will to Drown. Het bijna 7 minuten durende Wheel of Motion doet daar niet aan onder. Muziek die ondanks de verscheurende sound nooit vrij is van intensiteit en emotie, en naast de beenharde grooves ook de atmosfeer opzoekt. Het moge duidelijk zijn: Ter Ziele is van plan deuren open te blazen, goedschiks of kwaadschiks, en dit is alvast een uitstekende kickstart van meer. Het debuutalbum zal later dit jaar volgen, voor nu check je Wheel of Motion en Losing the Will to Drown hieronder, en scoor je op Bandcamp Friday alvast wat merch hier.

Ter Ziele is tevens te volgen via Facebook en Instagram. Beide tracks verschijnen later vandaag op de meeste streamingdiensten.  Deel dit artikel