”Birds are meant to fly,
Not to be put in a cage.
You make me feel so high,
I can see the Northern Lights.”

Ze waren dit jaar door naar de Halve Finale van Clash of the Titans en inmiddels zijn ze ook geselecteerd voor Popronde 2020: SULTAN. is wat je krijgt als je drie Utrechters bij elkaar zet en ze elementen van psych, rock ’n roll, garage en oosterse disco in een gevaarlijk sissende pan laat gooien. Recalcitrante rock uit het hart van het land, bestaande uit Clemens van Laar op zang en gitaar, Sacha Palies op zang en bas en Auke de Vries op de drums. En vandaag presenteren ze een vers afgebakken track inclusief lyric video, in de vorm van Northern Lights, exclusief bij Never Mind The Hype. 

Northern Lights is de eerste single sinds Sleeping Beauty en I Don’t Know uit 2018. Laatstgenoemden tracks met een geflipt karakter, vol tegendraadse tempowisselingen, avantgardistische basloopjes en hyperactieve gitaarmuren. Met Northern Lights wordt die lijn dan ook voortgezet, middels een springerige sound die naast QOTSA-achtig gitaarwerk evengoed de indie op zoekt, tot er zelfs een oosterse melodielijn wordt gedropt. Voeg daar ook nog eens een lyricvideo aan toe, met diverse beelden van gevogelte en teksten al even eigenaardig als de muziek, en je hebt iets dat potentieel heeft tot een energieke boel tijden Popronde. Beluister en bekijk Northern Lights hier:

Northern Lights is ook te streamen via Spotify. Blijf op de hoogte, en volg SULTAN. op Facebook en InstagramDeel dit artikel