Rites, foto Isabella Allaert

Afgelopen november bereikte ons het nieuws dat er eindelijk nieuwe muziek van Zeeuwse hardcorehelden Rites aanstaande is. People Are Alike All Over bood dezelfde puntige hardcore die we van Rites gewend zijn in minder dan een minuut. Vandaag aan ons de eer om No Change Without Me in de première te gooien, een track die zowaar 42 seconden langer is dan de vorige, maar minstens zo knapperig en opgefokt. No Change Without Me hoor (en zie) je nu als gesmeerde bliksem hieronder…

Toch gewoon weer lekker hoor! In minder dan twee minuten stampt No Change Without Me vernuftig en op pakkende wijze aan je voorbij. Hardcore die schuurt als Zeeuws zand in je zwembroek, met een deftige productie om het af te maken. Aldus frontbazin Louisa Steenbakker over de track: ”Er is veel gaande in de wereld. We verlangen naar een betere toekomst, maar zijn we bereid om daar zelf werk van te maken? Verandering wordt vaak gezien als iets voor later, het kan soms zelfs beangstigend zijn. Maar de toekomst en de urgentie van verandering is minder ver weg dan vaak gedacht wordt. Het is makkelijk om die urgentie te negeren en te wachten tot anderen actie ondernemen, maar de (soms ongemakkelijke) waarheid is dat je zelf de eerste stap kunt zetten. There’s no change without you, en het begint met je eigen mindset.” Kortom, No Change Without Me schudt je wakker via:

No Change Without Me is eveneens te streamen via Spotify. Blijf tevens op de hoogte van meer Rites nieuws via Facebook en Instagram.

 Deel dit artikel