Rise Above, foto Börner

For Better For Worse, uit op 30 juni via WTF Records

Het is alweer even geleden dat we van NLHC bazen Rise Above hoorden. Terug in 2020 bracht de wervelwind uit Winterswijk nog een vettige metallic hardcore EP getiteld Forever uit, die met de tracks Time To See en Forever In Our Heart een plekje in onze Bruut Nationaal Product playlist behaalde. Een eerbetoon aan hun in oktober 2019 overleden drummer Pierre. Anno 2023 is de band terug, littekens en al, maar doelbewust en onverslagen aan de vooravond van nieuwe plaat For Better For Worse, uit op 30 juni via WTF Records. Een plaat met een focus op volharding en doorzettingsvermogen in tijden van tegenslagen. En daarvan mogen we vandaag een gloednieuwe single in de premiere laten gaan! Toepasselijk getiteld Persevere, brengt Rise Above samen met een gastbijdrage van LIES! brulboei René een sloopkogel van een track, met een positieve boodschap….

“‘Persevere’ is a positive metallic HC song about not giving up. Continue your road of actions and persevere, even in the face of the biggest (inner) difficulties.”, aldus Rise Above. Opgenomen in 3181Studio door Sander Oldersma, is Persevere een heerlijke old school beuker, met invloeden van 90’s hardcore, metalsausje eroverheen en vervolgens productioneel gestoken in een hedendaags jasje. Een heerlijk opgefokte twee minuten sowieso, met een fraaie wisselwerking tussen de giftige stem van frontman Roy en de brute shouts van LIES!-vocalist René. Persevere is afkomstig van het nieuwe album For Better For Worse, die wordt gevierd met een releaseparty op 8 juli met No Heroes Left, LIES! en Justify All Means in Café De Stam, voor slechts een tientje aan de deur krijg je ook meteen de cd maar pre-orderen via WTF Records kan natuurlijk ook. Geef je donderdagochtend eerst maar even een injectie positieve energie via:

Persevere zal morgen verschijnen op Spotify en verwante streamingdiensten, en is alvast hier te pre-saven. Blijf op de hoogte van Rise Above en opkomende shows via Facebook en InstagramDeel dit artikel