Na het venijnige Keyed is Andy & the Antichrist weer terug! Afgelopen zomer stond in het teken van opnames maken voor het garagepunkende viertal (tevens deel uitmakend van onze 2020 Popronde x NMTH selectie), en dat resulteert in doorpakken tijdens corona. Ze bivakkeerden destijds in een achtertuin studio in het wonderschone Boxmeer, om door Thijn Moons een hoop nieuw materiaal te laten mixen en te masteren. En vandaag droppen de Tilburgers het nieuwste voorproefje That’s Alright, hieronder te beluisteren. 

En na Keyed is ook deze weer…euh…aaaaalright! De track laat na de EP This Was My Worst Decision wellicht een iets ander geluid horen. Het tempo ligt wat lager, heerlijk mellow in de eerste helft, doch wel met de rauwe vocalen nog steeds intact. Toch wordt op subtiele wijze de intensiteit omhoog gebracht met een krachtig middenstuk, inclusief soepele leads en stuwende ritmes. In tandem met Keyed toont het aan dat de band verschillende kanten op kan met hun basis in garagerock. Smaakt naar meer dus! Goed vooruitzicht is ook dat de band vanuit hun studentenkamers nog meer materiaal aan het maken zijn. Voordat we die volledige plaat tot ons kunnen nemen, is hier in ieder geval alvast That’s Alright, te luisteren via Spotify hieronder.

That’s Alright is gemixt en gemastered door Thijn Moons en is tevens via Bandcamp te beluisteren. Blijf op de hoogte van Andy & the Antichrist, en volg ze via Facebook en InstagramDeel dit artikel