Het gonst al enige tijd rond het Nederlandse rockduo Storksky. En met een kersverse boeker, toegang tot de Popronde en uitzicht op optredens op onder andere Pinkpop en Zwarte Cross, lijkt de buzz er voorlopig niet minder op te worden. Vandaag lanceert de band de eerste officiële single ‘Saboteur’.  En het is duidelijk dat de band hier een helder signaal mee af wil geven: We zijn klaar voor het grote werk!

Saboteur hint ondubbelzinnig naar ‘die andere rockduo’s’ als Royal Blood en Death From Above 1979. De combinatie van de catchy en bijna lichtvoetige refreinen, de dreigende sfeer en beukende riffs doen met name bij vlagen denken aan eerstgenoemde. De video (geproduceerd door WEDOVOODOO.TV) is visueel zeer sterk en complementeert de sound perfect. De release is aangevuld met twee bonustracks, namelijk ‘C.O.W.D.G.A.F.S’ (feat. Tim van Delft van De Staat) en ‘Karma’ (feat. Lars Spijkervet van Automatic Sam)Saboteur is afkomstig van de EP ‘Storksky’ die via het eigen label en in samenwerking met PIAS Roughtrade op 27 mei verschijnt.

Storksky is het nieuwe project van zanger en gitarist Michiel Claessen. Voor de opnames van de eerste EP werd een blik opengetrokken met maar liefst zes verschillende drummers waaronder Mario Goossens (Triggerfinger), Tim Van Delft (De Staat) en Jesper Albers (Paceshifters). Live is Storksky inmiddels uitgegroeid tot een krachtig en retestrak rockduo met naast Claessen Roy Moonen op drums (The Mad Trist, 37 Stabwoundz, Born From Pain). Extra toevoegingen op het podium zijn echter nooit uitgesloten. Wij zeggen; gaat dat zien deze zomer op één van de festivals of dit najaar in een kroeg bij jou in de buurt tijdens Popronde!

 Deel dit artikel