Radar Men From The Moon op Eindhoven Psych Lab 2016, foto Paul Verhagen

Radar Men From The Moon op Eindhoven Psych Lab 2016, foto Paul Verhagen

Wat? Temple ov BBV? Ja, dat was zo’n moment waar je bij had moeten zijn, toen het Eindhovense Radar Men From The Moon op het podium stond met psych-giganten Gnod tijdens de laatste editie van Eindhoven Psych Lab. Nu komt die collaboratie uit op plaat.

Dit artikel van Guido Segers is geschreven voor Eindhoven Rock City

Het is een beproefde methode om op festivals speciale collaboraties neer te zetten. Le Guess Who? en Roadburn doen het en Psych Lab deed het ook meermaals, eerder al eens met Radar Men From The Moon en The Cosmic Dead uit Schotland. De samenwerking met het Britse Gnod sloeg echter dusdanig aan dat Rocket Recordings (ja, dat label van Goat onder andere) het op vinyl gaat uitbrengen.

In tegenstelling tot die eerdere collaboratie, was deze samenwerking een weloverwogen project. Inspiratie voor de titel komt van het boek ‘The Mechanics Of Brain Blood Volume (BBV)’ van Bart Huges, een Nederlandse student die in 1965 een gat in zijn schedel boorde om zijn bewustzijn te vergroten. Het vormt de inspiratie voor een uitdagende en intense samenwerking en de daarbij horende muzikale resultaten.

De plaat komt op 9 juni uit bij Rocket Recordings en is vast te bestellen via Bandcamp. Temple ov BBV is live te zien op Roadburn dit jaar. Luister hier de eerste track ‘Butchers Tears’ en – omdat die echt niet te versmaden is – onderaan toch zeker nog eens het laatste deel van de Subversive trilogie van Radar Men From The Moon:Deel dit artikel