Rectum Raiders, foto Tijs van Leur

Rectum Raiders, foto Tijs van Leur

We hadden niet gedacht de woorden rectum, grinden en playthrough solo ooit in één zin te gebruiken, maar in het geval van de Rectum Raiders… past het eigenlijk prima. Het is bovendien niet de eerste keer dat de Nijmeegse schuinsmarcherende classic rockers ons verrassen. We noemen een Rockumentary, een Songfestival-inzending en vooral een met komkommers, paardenkop, ongebreideld exhibitionisme en veel gespuit afgeschuimd en veroverd Popronde 2015 seizoen. Met G.R.I.N.D. doelen ze niet op de kiezeltjes op je oprit, maar wel op de track die we vandaag aan je voorstellen. Het betreft meteen de opener van het debuutalbum en de mannen hebben een heel traject in de steigers staan: ze maakten onlangs clipopnames in de Bijlmer Bajes voor de tweede single.

rectum-raiders-coverartRespect. Dat het maar een klassieker in de stijl van Elvis en Johnny Cash mag worden. En als dat nog niet onwaarschijnlijk genoeg leest… dan toppen we dat af met een playthrough video van de meest zieke solo uit het eerste nummer. Ja echt! Het genieten en leren begint helemaal onderaan. Goede shirts trouwens gasten.

“G.R.I.N.D. is een bizarre rock-‘n-roll track, die je geheel van je sokken gaat blazen. Hiermee representeert dit nummer perfect de nieuwe Rectum Raiders: harde energieke riffs, twin guitar, en onverwachte twists!”

Ondertussen vertellen we je eerst meer over dat debuutalbum, waarvoor Suburban Records ingestapt is. Dat is, gezien de gemene delers tussen de Nijmegenaren en de Haarlemmers qua voorliefde voor sleaze, naakt, rock ’n roll en luide gitaarmuziek, dan weer net wat minder verrassend. De hoes zie je hier rechts vast. De schrijver van het persbericht kwam nog tot deze geniale vondst / boude stelling: “Met hun eerste album laten de Rectum Raiders zien de ogenschijnlijke beperking van hun weerzinwekkende naam te overstijgen.”

Juistem. Een nobel streven. De plaat is in ieder geval geproduceerd door Jochem Jacobs (Textures) en dat kan alleen maar goed nieuws betekenen. Het resultaat is behoorlijk opgefokte high-energy heavy rock en rock ’n roll met absurde teksten. Het album Rectum Raiders komt 3 maart uit via het eigen RR Music én Suburban (dat de distributie verzorgt) moeten we eigenlijk zeggen. Daar hoort ook een release-fuif bij en die gooien ze volgende maand in de thuisstad:

Releaseshow
11-03 – Merleyn, Nijmegen
Deel dit artikel