Switch BonesKijk, als dat geen clickbait kop is weten wij het ook niet meer. Maar dat is ditmaal volkomen gerechtvaardigd en niet eens zo plat opportunistisch als je zou verwachten: Switch Bones heeft de nieuwe single namelijk Pussy Grabber gedoopt. In de video steekt de band bovendien duidelijk de draak met een zekere bewindsman. De als first-person shooter vormgegeven clip bevat teksten als ‘Bonus!!! Ignorant Asshole Spree’ en ‘Winner, you are an expert dick now!’. Check de video onderaan.

Switch BonesPussy Grabber is een gejaagde garagerocker, lekker rauw en puur, zoals traumahelikopter dat ook zo fijn kan/kon. Nadat we vorig jaar al een beste debuut-EP om de oren kregen, liet het Dordts-Brabantse gezelschap er in mei de single My Dress op volgen. Nu dan single nummer 2 en… ja, die komen inderdaad beide terecht op het debuutalbum van Switch Bones. De post-grungers tekenden daarvoor bij het fijne White Russian Records (bijna net zo’n aanrader als de cocktails, bijna), waar op 28 september de langspeler And In Darkness I Found het licht zal zien – insert: stadiontoeter, gejuich en confettikanon. De hoes zie je vast hiernaast.

Switch Bones is een met grunge flirtend rocktrio uit Brabant en Zuid-Holland, dat ex-leden herbergt van Undeclinable Ambuscade, One in a Million, Cooper, Tarantino and BluefisH. De groep is geselecteerd voor de Popronde en behoort uiteraard tot de NMTH-selectie. Die karavaan trappen singer-guitarist-songwriter Erik van Haaren, drummer Geert Teekens en bassist Paul Viets ongetwijfeld in soepjurk af op donderdag 13 september in De Wit Wasserij Donuts & Bar in Nijmegen. Ook Roermond, Oss, Rotterdam en (NMTH-hotspot The Skiff in) Hilversum worden aangedaan. Maar eerst is het tijd voor Bibelot Open Air (Dordrecht) en Beastfest in Utrecht staat met hoofdletters in de agenda. Alle data onder de video en daar mogen nog wel wat Popronde-steden bij mensen!

SWITCH BONES LIVE
25-08-2018 – Bibelot Open Air – Dordrecht
13-09-2018 – De Wit Wasserij – Popronde Nijmegen
16-09-2018 – Den Heilige Cornelius – Popronde Roermond
22-09-2018 – Beastfest – Utrecht
05-10-2018 – De Bosche Brouwers Podium – Den Bosch
03-11-2018 – De Zondebok & ’t Zwarte Schaap – Popronde Rotterdam
11-11-2018 – The Skiff – Popronde Hilversum
07-12-2018 – Tam Tam – Deurne
14-12-2018 – Hedon – Zwolle

Het album And In Darkness I Found komt 28 september uit vai White Russian Records (CD/LP/digitaal) en is vast te bestellen via de webshop.Deel dit artikel