No Man's Valley in de Effenaar, foto: Mitchell Giebels Photography

No Man’s Valley in de Effenaar, foto: Mitchell Giebels Photography

Erg goed nieuws van No Man’s Valley, dat vandaag met een albumteaser komt en vooral: dat tekent bij het Duitse cultlabel Nasoni Records. De psychbluesband uit het Limburgse Horst is erg content dat Nasoni de debuutplaat deze zomer gaat releasen. En terecht. De Duitse independent is zeer gereputeerd in het heavy, psych en stonergenre en verzorgde releases voor onder meer Colour Haze, Causa Sui, Los Natas, Stoned Jesus, Wo Fat en voor de Duitse psychspace-pionier Sula Bassana en zijn bands Electric Moon en Zone Six (dit jaar op Roadburn).

No Man's ValleyDaar staat de zelfbenoemde ‘psychedelic organ-infused waveblues band’ No Man’s Valley dan toch maar mooi tussen straks. Het wordt ook meteen een bijzondere release: een gelimiteerde (300 stuks) vinyl editie op clear vinyl. Het debuutalbum gaat Time Travel heten en een definitieve releasedatum is er nog niet, althans niet exacter dan ‘in de zomer’. No Man’s Valley belooft die datum snel aan te kondigen, evenals de start van de pre-orders in combinatie met tickets voor de exclusieve releaseshow. We hebben wel het fraaie artwork van die plaat voor je hiernaast geplakt.

No Man’s Valley komt niet volledig uit de lucht vallen. Frontman Jasper Hesselink kon je al kennen van neWax. Nadat die Nijmeegse formatie ermee stopte, startte hij in 2013 door met No Man’s Valley. Met die band werd hij Hollandse Nieuwe bij 3voor12, stond in hetzelfde jaar ook op Pinguin Radio’s 30×20 minuten-festival in Paradiso en nam deel aan bandwedstrijd Nu Of Nooit. En… ze tourden vorig jaar met The Doors Alive en The Stranglers! Daarnaast kende je ze natuurlijk van het aanstekelijk huilende ‘The Wolves Are Coming’ en de ‘murderballad’ ‘Love Or Axe Murder’. Dat zijn slechts twee van de acht goede nummers die je straks op Time Travel vindt.

Live-data en meer onder de albumteaser:

LIVE:
28-05 – Psy-Kamen Fest (Kamen, DE)
03-06 – Kult41 (Bonn, DE)
25-06 – Festival 5 Sprong (Maastricht, NL)
29-06 – Kinkystar (Gent, BE)
02-07 – PsyKA (Karlsruhe, DE)
16-07 – WesSummerBreeze (Wessem, NL)

Omdat een teaser leuk is, maar we ook wel wat meer muziek lusten, hier nog even Love Or Axe Murder:Deel dit artikel