Thijs Heij bandThijs Heij komt op vrijdag 30 oktober met het album Grof Geweld Bij Twijfel en die harde plaat, want dat is het geworden, luister je nu vast op Never Mind The Hype. Je kunt de Utrechter kennen als songwriter en naar aanleiding van zijn afgekeurde ‘tietenhoes’ die een redelijke #freethenipple movement losmaakte. Het is niet duidelijk of we bij de presentatie in dB’s, Utrecht wel ongecensureerde tepels voorgeschoteld krijgen. Wel zeker is dat I’m With Stupid deze vrijdag het voorprogramma verzorgt.

Verrassing: de plaat staat al op Spotify! Meer tekst onder de stream.

Maar ehm; songwriter en NMTH? We snappen de verwarring, maar Heij gooit het al even over een hardere boeg. Met hulp van een paar jongens van Mary Fields (de bevriende mathcore-bruten) heeft hij een heel album op de band geslingerd die behoorlijk ver afstaat van het metier songwriter. Je kunt op Grof Geweld Bij Twijfel in 35 minuten 9 nummers verwachten, die “in je oor beuken als een bulldozer op de intensive care”. De plaat is opgenomen met producer Sjoerd van Reeuwijk (Die Werken, Secret Handshake Club).

Wat kun je vrijdag wel verwachten? ‘Een bak pleurisherrie, het fysieke album, drank, kots, Thijs Heij, gehoorbeschadiging, I’m With Stupid (Utrechtse reggaerock), medicatie en een kusje op je voorhoofd.’

Thijs Heij + I’m With Stupid, vrijdag 30 oktober in dB’s Utrecht, aanvang 20:00 uur. Meer info hier.Deel dit artikel