Roadburn-2016-SinstroSemente mag dan doomend openen (met de recent in fraaie clipvorm losgelaten song Partida), het duurt niet lang of de zalvende stem van Patricia Andrade komt erin. Right! De mengeling van doom, ambient geluiden en haar betoverende stem geeft de Portugese band een eigen geluid. Een welkom gegeven in een wereld waarin kopieerzucht overal op de loer ligt. Niet zo gek dus dat Sinistro breed in de armen gesloten wordt als beloftevolle nieuwkomer! Trots zijn we dus zeker, dat we je hier de albumprimeur van Semente mogen aanbieden.

De Portugezen brengen het album Semente (Portugees voor ‘zaad’) op 8 april uit via Season Of Mist. Het titelnummer en Reliquia zijn ook fraaie uitschieters, die eveneens treffend verclipt zijn, maar luister vooral alle zeven tracks even. Ook zonder die video’s is Semente namelijk een meeslepende, sensuele soundtrack van formaat.

Meer goed nieuws en wel van Roadburn festival. Een week na de release, op vrijdag 15 april, speelt Sinistro in de kleine, doch nu vergrote Green Room van 013 en dat is zeker iets waar we naar uitkijken. Onder de albumstream hebben we de videokunst van de Portugese groep geplakt voor je.


Deel dit artikel