OATS

Inmiddels raakt de festivalzomer alweer op zijn eind, maar niet getreurd. Want 9 september is het alweer zover: dan dompelen ons weer onder in een hemels kwartaal aan Poprondes. Meer dan 40 steden, 100 bands, en allemaal gratis en voor niets in de meest uiteenlopende podia, cafés en kelders. Waarvan ook, en wellicht het belangrijkste, de Club van 13 hard’n’heavy NMTH Talenten die een pad van vernieling achter gaat laten! Het was vorig jaar al uitermate genieten, en in 2023 doen we dat gewoon weer over. En om dat vooruitzicht extra mooi te maken halen we eveneens onze Popronde voorstelrubriek weer van stal! Met de Profiles in Popronde gaan we de komende zoveel mogelijk van de 13 bands uit onze Talentselectie voorstellen. De vorige keer schenen we het licht op Femme Fugazi, vandaag laten we geflipte post-hardcore/jazz kwartet OATS aan het woord.

OATS is wellicht een van de meest unieke bands in de Popronde selectie dit jaar. Het internationale viertal heeft als standplaats Amsterdam, geboren uit het samen spelen op het conservatorium. Jazz, mathcore, post-hardcore en noiserock, het is een amalgaam van uiteenlopende stijlen, wonderwel in een passende vorm gesmolten. Dat barrière doorbrekende geluid was er niet direct volgens de band: ”Na verscheidene neo-soul jams en jaren 50 stijl jazz repetities, wilden we iets met meer leven. Gelukkig ontmoetten we vervolgens visueel meesterbrein en zanger Jacob (ook bekend als @temporaryandroid) op een feestje. Daar merkten we op dat hij een bijzondere muzieksmaak had. Toen we vroegen of hij iemand met scream ervaring had, bleek dat hij er net een hele cursus erover op had zitten. De rest is geschiedenis…” En hoe zo’n show van OATS klinkt check je via deze recente GÂRDEN sessie:

Van Popronde tot Polen
Ondanks dat Oats niet de meest makkelijke muziek maakt, staan er toch al 8 shows op de planning voor Popronde. ”We willen het Nederlandse publiek onze versie van nieuwe, heavy, alternatieve muziek laten zien, gepaard met een unieke live ervaring.” Daarnaast is de band druk bezig met een EP en het opzetten van nog meer shows. ”Twee singles droppen binnenkort, waaronder morgen op vrijdag 8 september de eerste getiteld Sun. Maar er staat eveneens in Polen een tour op de planning, evenals diverse collaboraties met visual artists om onze show nog meeslepender te maken.” Kortom, OATS heeft het er druk mee, dus check deze gasten uit de komende maanden! Het viertal is onder andere bevestigd voor Popronde Nijmegen, Popronde Delft en Popronde Utrecht. Bekijk de Popronde website voor alle shows.

OATS maakt deel uit van onze hard’n’heavy Club van 13 NMTH-Talenten tijdens Popronde 2023. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 9 september, dus blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van de band per Instagram en Facebook, en check hun laatste muziek hier: Deel dit artikel