HOOFS

HOOFS @ Katzwijm Studio tijdens de EP opnames

We zitten weer volop in de Popronde pret met inmiddels alweer een paar hevige weekenden achter de rug. Volledig kopje onder in een hemels kwartaal aan Poprondes. Meer dan 40 steden, 100 bands, en allemaal gratis en voor niets in de meest uiteenlopende podia, cafés en kelders. Waarvan ook, en wellicht het belangrijkste, de Club van 13 hard’n’heavy NMTH Talenten die een pad van vernieling achter gaat laten! Maar zoals we aangaven wilden voor en tijdens Popronde elke band uit onze hard’n’heavy Talentselectie apart voorstellen. Vandaag continueren we die rubriek met onvervalste Amsterdamse noisepunkers HOOFS! 

Nieuwe single So Many Questions
Dubbel feest eigenlijk, want niet alleen is HOOFS bevestigd voor een shitload aan Popronde shows, maar hebben ze ook nog eens een verse nieuwe single uit! Ze zijn beduidend niet te stoppen, zo brachten de heren al een dikke EP uit, maar ook diverse singles om de Popronde hype vers te houden. So Many Questions is niet veel anders: snerpende gitaarbliepjes, recalcitrante baslijntjes en hyperactieve zang. Dit vakkundig vervormd tot een sonische achtbaanrit van heb ik jou daar. Ons interview met de band gaat hieronder verder, maar eerst check je So Many Questions hier:

HOOFS @ Katzwijm Studio

Ha HOOFS! Hoe (en waar) is de band ontstaan?
”Een deel van de band kent elkaar al uit eerdere projecten en toen we het gevoel hadden iets nieuws te willen doen, zijn we weer samengekomen. Daar kwam HOOFS uit voort, vooral uit een drang om een nieuw, maar ook eerlijker verhaal te vertellen. We wilden heel graag muziek maken die heel erg dicht bij ons ligt en compromisloos is. Vooral de muziek van bands als DITZ, Model/Actriz, Gilla Band en IDLES heeft ons enorm geïnspireerd. Zij hebben een hele eerlijke rauwe sound, die ons enorm aanspreekt en die ook heel overdonderend is. We hopen dat je bij ons net zo’n wervelwind over je heen krijgt. We hebben ook net een nieuwe gitarist verwelkomd: Thomas is erbij gekomen, omdat Lukas vanwege zijn werk is verhuisd naar Duitsland en dus zijn werk niet meer kon combineren met onze band. Thomas kennen we net als elkaar eigenlijk van een online zoektocht naar gelijkgestemden. Dat is dus gelukt! Je zal hem tijdens de Popronde zien!”

Wat is tot nu toe jullie favoriete/meest bijzondere live-ervaring geweest als band?
”We vonden het openen voor onze vrienden van Marathon tijdens hun EP-presentatie in Markt Centraal een hele toffe ervaring. Vooral ook omdat het zo’n mooie plek is die qua rauwheid ook wel goed bij onze muziek past. Daarbij waren we omringd door goede muzikanten (ook Meadowlake speelden een mooie set) én hebben we een aantal mooie live video’s weten te maken.”

Voorproefje van die show zie je hier: 

”Ook Recordstore Day in Amersfoort was helemaal te gek. De winkel was ramvol en mensen stonden ook tegen het raam geplakt om naar binnen te kunnen kijken. Tel erbij op dat net als het publiek ook het personeel van de winkel stond te springen (ze stonden zelfs op de toonbank) en je krijgt een goed beeld van hoe de sfeer was! Hopelijk volgend jaar weer!”

Wat zijn jullie doelstellingen en verwachtingen qua Popronde?
”We willen vooral heel erg veel spelen, meters maken! Overal laten zien wie we zijn. Hopelijk kunnen we dan ook volgend jaar goed meekomen in het festival- en clubcircuit! We kunnen alleen maar dromen van festivals als Left of the Dial, Kliko, Sniester, of wie weet wel Best Kept Secret! Je hoopt voordat dit zover is natuurlijk ook op een Noorderslag of Eurosonic te staan en dan door te pakken, maar dat hebben we zelf natuurlijk niet in de hand… Enige wat wij kunnen doen is knallen! Bij elke meter die we maken nieuwe mensen overtuigen.”

Staat er voor de band naast Popronde nog meer nieuws te wachten dit jaar, zoals shows of nieuwe muziek?
”Inmiddels hebben we er onder andere Vera op zitten in augustus, dat was al heel vet! En natuurlijk een hoop Popronde shows. Daarnaast hebben we de afgelopen maanden weer hard gewerkt aan een nieuwe EP, waarvan de singles Swoon en So Many Questions nu uit zijn. We zijn enorm trots op het resultaat en kunnen niet wachten deze te delen! Hierna zullen nog meer singles volgen en uiteindelijk een tweede EP. We zijn nog aan het kijken hoe en waar we die feestelijk kunnen releasen, dus houd ons in de gaten. Maar kom ons vooral ook checken op de Popronde, want grote kans dat we ook in jouw buurt komen spelen.”

Inmddels zijn er al een reeks Popronde shows geweest, maar nog vele te gaan voor HOOFS! Vanavond om 22:30 te zien in Bossche Brouwers, gevolgd door meer toffe steden:
06.10.23 Den Bosch, Bossche Brouwers aan de Vaart
07.10.23 Haarlem, Patronaat
19.10.23 Utrecht, De Zaak
21.10.23 Heerlen, Bluff
26.10.23 Tilburg, LOC Brewery
04.11.23 Rotterdam, Roodkapje
09.11.23 Middelburg, ’t Hof
11.11.23 Deventer, De Heks
18.11.23 Den Haag, De Zwarte Ruiter

HOOFS maakt deel uit van onze hard’n’heavy Club van 13 NMTH-Talenten tijdens Popronde 2023. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 9 september, dus blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van de band per Instagram en Facebook, en check hun laatste muziek hier: Deel dit artikel