STiCKFiGS, foto Marty van den Broek

We zitten weer volop in de Popronde pret met inmiddels alweer een paar hevige weekenden achter de rug. Volledig kopje onder in een hemels kwartaal aan Poprondes. Meer dan 40 steden, 100 bands, en allemaal gratis en voor niets in de meest uiteenlopende podia, cafés en kelders. Waarvan ook, en wellicht het belangrijkste, de Club van 13 hard’n’heavy NMTH Talenten die een pad van vernieling achter gaat laten! Maar zoals we aangaven wilden voor en tijdens Popronde elke band uit onze hard’n’heavy Talentselectie apart voorstellen. Vandaag schijnen we daarom het licht op STiCKFiGS, Haage punkrockers die net een verse nieuwe EP uit hebben overigens! 

Former Glory
Tot voor kort was er nog weinig bekend over de band, maar daar is zojuist verandering in gekomen. Met EP Former Glory is daar een heerlijke EP, to-the-point punkrock die vettig klinkt, maar ook rauw en echt. Van het opgefokte Ghosts en Friends tot meer slepende sound van Remember. Erg fraai gedaan! Maar het helpt ook dat de leden al ervaring hebben in bands als Fexet: ”De band heeft eigenlijk al een hele geschiedenis. Na het vertrekken van Fexet-zanger besloten we verder te gaan onder de naam STiCKFiGS. Nadat drummer Oropo erbij kwam zijn we nog even inactief geweest. Inmiddels echter weer vol op pad! Ideaal dat we aan Popronde meedoen.”

Qua live shows is het voor STiCKFiGS nog maar het begin: ‘‘Met Fexet mochten we destijds nog voor een van onze grote voorbeelden openen, NOFX. Maar met STiCKFiGS hebben we laatst een coole live video opgenomen. Het idee was om en show te doen voor al onze vrienden in een kelder waar wij repeteren. Dat was heel gaaf omdat het zo intiem was en iedereen lekker uit z’n dak ging in een klein donker hol.” Die livevideo zal later verschijnen, maar in de tussentijd is hier debuutsingle Ghosts:

Inmiddels is STiCKFiGS al aardig wat terrein aan het winnen. Naast enkele Popronde werd de release van debuut EP Former Glory ook nog eens gevierd in de Zwarte Ruiter te Den Haag. Maar het is slechts het begin, want de Popronde shows blijven gestaag binnenkomen. ”De doelstelling is in de eerste plaats om zo veel mogelijk te spelen. En natuurlijk dat bij elke show het dak eraf gaat! En plezier hebben, dat is het belangrijkste. Intussen zijn we ook alweer bezig met de volgende plaat.” Mooie vooruitzichten! Volgende week doen de punkrockers Eindhoven en Almere aan, gevolgd door nog vele andere gratis toegankelijke shows. Check de Popronde-website voor de data.

STiCKFiGS maakt deel uit van onze hard’n’heavy Club van 13 NMTH-Talenten tijdens Popronde 2023. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 9 september, dus blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van het Haagse punktrio per Instagram en Facebook, en check hun laatste muziek hier: Deel dit artikel