Shaemless op Popronde Nijmegen, foto Jessie Kamp

A Minor Problem

De herfst komt er bijna aan, en dat betekent dat we ook weer middenin het Popronde seizoen zitten! Twee weken terug trapten we nog bomvol af met Popronde Nijmegen, om daarna te vervolgen met geslaagde routes in onder andere Leiden en Apeldoorn. Vanaf vanavond is het echter opnieuw zover: vier dagen lang Popronde! Waarvan drie steden met een handvol NMTH Talenten op de bill. We maken het daarom lekker makkelijk, en stippelen hier per direct de hard ‘n’ heavy routes voor je uit. Lees hier welke bands je zeker niet mag missen deze week…

Popronde Delft en Popronde Amersfoort
Verreweg de meest zware routes bewandel je nog wel in Popronde Delft en Amersfoort. Te beginnen vanavond, meteen heftig met Baardvader (ook al zo goed in Nijmegen), gevolgd door de grunge van Headfirst en als je het tactisch speelt Wasted Youth Club in Steck. Enige overlapping bij Bumble B. Boy en Radeloos///Ziedend, beiden twee uitersten uit onze NMTH selectie. Ga je voor de deviant kleinkunst discopunk van Bumble B. Boy of laat je je zwaarmoedig verpletteren door een woest staaltje black metal? Keuzes. In Amersfoort is het dan weer een stukje makkelijker: daar begin je vroeg met Headfirst en Bumble B. Boy, om vervolgens keihard te knallen in Boothill met Rats and Daggers, nauw gevolgd door Marathon, Wasted Youth Club en A Minor Problem.

Miniroute in Leeuwarden
Waar je vorig jaar nog kon genieten van vijf NMTH Talenten, kunnen we dit jaar kort zijn over het aantal. Slechts Baardvader en Shaemless treden aan in Ljouwert, en dan ook nog eens overlappend. Dan ben je in ieder geval vroeg thuis, tenzij je nog een leuke band als Mood Bored weet mee te pakken. In ieder geval, kop of munt: De Spoek of De Scamele? In ieder geval, hieronder de routes, maar volg ook zeker even onze geüpdatete NMTH x Popronde playlist van 2022:


Popronde Delft – donderdag 22 september

NMTH Route:
21:30 – Baardvader – Koornbeurs, Voldersgracht 1
22:30 – Headfirst – de Ruif, Kerkstraat 23, Delft
21:45 – Marathon – De Engel, Markt 66a
22:45 – Wasted Youth Club – Steck, Kromstraat 25
23:00 – Bumble B. Boy – Wolbodo, Verwersdijk 102
23:00 – Radeloos///Ziedend – Koornbeurs, Voldersgracht 1


Popronde Leeuwarden – vrijdag 23 september

NMTH Route: 

21:00 – Shaemless – Muziek & Sportcafe de Scamele, Ruiterskwartier 103
21:15 – Baardvader – De Spoek, St. Jacobsstraat 29


Popronde Amersfoort – zaterdag 24 september

NMTH Route

15:00 – Headfirst – Rock ’n Roll Store, Krommestraat 73
16:00 – Bumble B. Boy – Rock ’n Roll Store, Krommestraat 73
21:30 – Rats and Daggers – Boothill Saloon, Krankeledenstraat 12-16
22:00 – Marathon – FLUOR, Oliemolenhof 22
23:00 – Wasted Youth Club – Lapart, Hof 6
00:00 – A Minor Problem – Van Zanten, Bloemendalsestraat 2


Maak kennis met onze 17 NMTH Talents via onze (Never) Mind The Popronde playlist:Deel dit artikel