Baardvader

Foolish Fires uit op 1 oktober

Inmiddels zitten we alweer volop in de eerste festivalzomer sinds drie jaar, maar vanaf september rollen we mooi het najaar in! Want Popronde barst weer keihard los in Nijmegen op zaterdag 10 september, gevolgd door 40 steden gedurende drie maanden. En als het even meezit compleet als vanouds, zonder anderhalve meter of zitshows! Hoewel Popronde 2021 erg geslaagd doch onstuimig was, dankzij continu wijzigende regels, kijken we toch wel het meest uit naar een Popronde zoals het hoort: volle bak gaan in menig poppodium, café of kelder. En om dat vooruitzicht extra mooi te maken halen we onze Popronde voorstelrubriek weer van stal! Met onze Profiles in Popronde gaan we de komende weken zoveel mogelijk van de 17 bands uit onze hard ‘n’ heavy NMTH Talentselectie voorstellen. Vorige keer babbelden we met Great Joy, maar vandaag maakt het hevig fuzzende powertrio Baardvader zijn opwachting! Maak hier kennis…

En jawel, rechtstreeks uit die oh zo mooie stad achter de duinen heeft Baardvader ondanks corona al een kleine naam voor zich gemaakt. De self-titled debuutplaat kwam weliswaar in het rampzalige maart van 2020 uit, maar het is er een die het sindsdien schopte tot 21 in onze lijst van favoriete Nederlandse platen in 2020! Niet gek als je bedenkt dat het trio pas sinds 2019 bestaat, en overigens ook al 1 oktober met opvolger Foolish Fires komt aanzetten! ”De vorige bands van ons vielen uit elkaar en we kenden elkaar allemaal al. Toen zijn we maar bij elkaar gekomen om te kijken wat er uit kon groeien. Eigenlijk zijn we muziek gaan maken wat een beetje het gemiddelde was van onze invoeden en inspiratiebronnen. Gelukkig heeft dat gewerkt!”

Coronaproof knallen
Sindsdien leidde het al tot shows op onder andere Sniester. Maar eentje die ons bij NMTH HQ is bijgebleven is de coronaproof show tijdens Walk the Line Psychjams in Tivoli. Voor de band ook zo blijkt: ”Een van de tofste ervaringen die we hebben gehad! Spelen in de Ronda is iets wat we niet snel zullen vergeten.” Check hier ook even hun recente single Pray, een keihard stompende stonerrock epos:

Internationaal gaan
Baardvader is erop gebrand zoveel mogelijk te spelen de komende tijd. En laat Popronde daar nu een mooie kickstart van zijn: de Hagenezen staan al op de planning voor acht steden! Niet slecht dus: ”We willen natuurlijk zoveel mogelijk spelen, maar ook meer naamsbekendheid te krijgen en te groeien, zodat we volgend jaar eventueel internationaal kunnen gaan spelen.” Met opkomende plaat Foolish Fires die goed getimed op 1 oktober uitkomt en alvast via Bandcamp te pre-orderen is, zit dat dus meer dan snor! Geloof ons maar: die fuzzende monstergrooves van Baardvader zijn een Popronde prioriteit! Laat ze dus niet links liggen op o.a. Popronde Nijmegen, Popronde Leeuwarden en Popronde Delft, en check de rest van hun gratis shows via Popronde.nl.

Baardvader maakt deel uit van onze hard ’n heavy NMTH Talentselectie tijdens Popronde 2022. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 10 september, blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van meer Baardvader nieuws via Facebook en InstagramDeel dit artikel